Ουκρανία: Εντολή να σκοτώσουν έλαβαν οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες

Ουκρανία: Εντολή να σκοτώσουν έλαβαν οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες
Οι ένοπλες φιλορωσικές ομάδες στην ανατολική Ουκρανία έχουν εντολή «να κάνουν χρήση των όπλων τους για να σκοτώσουν» ουκρανούς στρατιώτες, ανακοίνωσαν τη Μεγάλη Τετάρτη οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες (SBU).

«Οι συνομιλίες μεταξύ των ρώσων δολιοφθορέων, οι οποίες υπεκλάπησαν, μαρτυρούν ότι οι ενέργειες δολιοφθοράς στην ανατολική Ουκρανία τελούν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του στρατού οι οποίοι δίνουν την κυνική εντολή “πυροβολήστε για να σκοτώσετε ουκρανούς στρατιώτες”, δήλωσε η υπηρεσία Τύπου των SBU σε ανακοίνωσή της.

Στο μεταξύ, δύο ουκρανοί στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή του Λουχάνσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, από ενόπλους, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Κράσνι Λουτς, όπου οι δύο στρατιώτες «αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση από εξτρεμιστές». 

Οι δύο στρατιωτικοί είχαν σταματήσει για να επισκευάσουν βλάβη του υπηρεσιακού τους οχήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας.


Νωρίτερα ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές κατέλαβαν την έδρα της δημοτικής αρχής στην πόλη Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως δήλωσε τη Μεγάλη Τετάρτη εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

Στο μεταξύ, έξι τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού εισήλθαν στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Στο πρώτο όχημα κυματίζει η ρωσική σημαία, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Περί τους δεκαπέντε ένοπλοι φορώντας ανόμοιες στολές μάχης χωρίς διακριτικά, και οι οποίοι φαίνεται ότι είναι φιλορώσοι ακτιβιστές, διευκρινίζει το πρακτορείο Reuters, κάθονταν στην οροφή των οχημάτων. Η φάλαγγα σταμάτησε έξω από το δημαρχείο της πόλης που έχει καταληφθεί από αυτονομιστές. 


tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις