Δωρεάν είσοδος στα μουσεία για τα στελέχη των ΕΔ

http://www.sse.gr/photos/1-1291966422.jpgΑδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως θεματοφύλακες της πολιτισμικής κληρονομιάς μιας χώρας δεν είναι απλά τα μουσεία και γενικά οι αρχαιολογικοί της χώροι, αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις της.
Αυτό μπορεί εύκολα να το αντιληφθεί κάποιος αν αναλογιστεί τι έγινε το μικρό σχετικά χρονικό διάστημα της Κατοχής, που στη χώρα μας οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν διαλυθεί, και έκτοτε πλήθος αρχαιολογικών μας ευρημάτων κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές του εξωτερικού και εμείς ακόμα συζητάμε και θα συζητάμε να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.
Με αφορμή λοιπόν e-mail αναγνώστη μας, εγείρεται πάλι το θέμα του δικαιώματος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να έχουν ελεύθερη ή μειωμένη είσοδο στα μουσεία. Διότι αυτοί είναι άλλωστε οι οποίοι θα κληθούν να πολεμήσουν όχι μόνο "υπέρ βωμών και εστιών" αλλά και για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τα στελέχη των  Ενόπλων Δυνάμεων είναι αυτοί οι οποίοι φέρουν την ευθύνη να συνεχιστεί η ιστορία ενός Έθνους και να μη μείνει απλά στην ιστορία. Είναι αυτοί στους οποίους η Πατρίδα εμπιστεύεται την ανεξαρτησία, την τιμή, την ακεραιότητά της, με ένα λόγο το είναι της.
Στα στελέχη λοιπόν αυτά φρόνιμο θα ήταν να δοθεί κάποιο κίνητρο ή ακόμα και για ηθικούς λόγους η οικονομική διευκόλυνση να μπορούν να επισκέπτονται τα μουσεία της χώρας με μειωμένη ή χωρίς είσοδο.

Ενδεικτικά στο νέο μουσείο της Ακρόπολης, μειωμένη είναι η είσοδος, εκτός των άλλων, μόνο για τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας(ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα). Στα υπόλοιπα μουσεία ούτε καν τα Σώματα Ασφαλείας έχουν μειωμένη είσοδο. Για τα στελέχη δε των Ενόπλων Δυνάμεων καμιά μέριμνα για το θέμα, παρ' όλες τις συνεχείς μισθολογικές μειώσεις.

Όπως είπε και ο Ευριπίδης "Ευτυχής όποιος γνωρίζει την ιστορία". Για να μπορέσει όμως να ισχύσει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να δοθεί αυτό το κίνητρο στα στελέχη να διδαχτούν την ιστορία μέσα από τα μουσεία, έτσι ώστε όχι απλά να μη χρειαστεί να την ξαναζήσουμε, αλλά και για να συνεχίζουν να τη γεμίζουν με χρυσές σελίδες.

Σχόλια

  1. Πολύ χαίρομαι που κάποιος έθιξε το θέμα. Δεν είναι οικονομικό το θέμα για το κράτος. Είναι ηθικό. Πρέπει να δωθούν κίνητρα για την επιμόρφωση αυτών που θα κλιθούν να υπερασπιστούν το εθνός και τα ιδανικά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι το Υπουργείο Πολιτισμού να συνεργαστεί με το Εθνικής Άμυνας για να βρεθεί μια λύση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγα μη γινει τιποτα. Εδω δεν εφαρμοζουν δεδικασμενες αποφασεις. Απολυταρχια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντική η δωρεάν είσοδος σε μουσεία. Μήπως θα έπρεπε να είναι πολύ μικρό το κόστος για όλους όσον αφορά την είσοδο σε μουσεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις