Προκήρυξη τον Σεπτέμβριο για 500 νέους ειδικούς φρουρούς στην ΕΛ.ΑΣ.


 Την έγκριση των κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο αναμένει η Ελληνική Αστυνομία για τις προσλήψεις, μετά την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή
 ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει αρχικά βάσει των τυπικών προσόντων. Όσοι προηγούνται έως έναν αριθμό μεγαλύτερο των θέσεων θα κληθούν να περάσουν από υγειονομικές εξετάσεις, ψυχομετρικά τεστ και αθλητικές δοκιμασίες, προκειμένου να διαπιστωθεί η σωματική, ψυχική και διανοητική τους κατάσταση


«Ανοίγει» ο δρόμος για τον διαγωνισμό των 500 ειδικών φρουρών από την Ελληνική Αστυνομία. Το σχετικό αίτημα έχει ήδη αποσπάσει την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και... των συναρμόδιων φορέων -υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Αρχηγείο της ΕΛΑΣ- και βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα δώσει το τελικό ΟΚ για την έκδοση του προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς υπουργείο και Αρχηγείο επείγονται να καλύψουν τις θέσεις, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, ενώ γνώστης του θέματος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία τελευταία απόφαση του ΥΠΟΙΚ, η οποία θεωρείται αδύνατον να μη δοθεί.

Δικαίωμα συμμετοχής στον επερχόμενο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες, κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ ή ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας, η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει το 28ο έτος, και του ύψους (1.70 μ.), να διαθέτουν την υγεία και τη σωματική διάπλαση που καθορίζεται από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης για τη σωματική ικανότητα των υποψηφίων Δοκίμων Αστυφυλάκων και να μη φέρουν στο σώμα τους δερματοστιξία (τατουάζ).

Η μοριοδότηση

Βασικός παράγοντας μοριοδότησης αποτελεί επίσης ο βαθμός του απολυτηρίου τίτλου σπουδών, ενώ με επιπλέον μόρια θα πριμοδοτηθούν οι υποψήφιοι που γνωρίζουν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, κατέχουν άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, ή μοτοσικλέτας, ή αυτοκινήτου και έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματίες Οπλίτες. Επιπλέον μόρια λαμβάνουν επίσης οι γονείς ή τα τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή, εκτός από την αίτησή τους και τους απαραίτητους τίτλους σπουδών, πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης τύπου Α' και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της άδειας οδήγησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, ενώ θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο δημοσίου ΙΕΚ πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

Αρχικά, οι υποψήφιοι παραπέμπονται στις ψυχοτεχνικές επιτροπές και υποβάλλονται σε ψυχομετρικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει ψυχοτεχνικές δοκιμασίες (τεστ προσωπικότητας) και συνέντευξη στην αρμόδια Επιτροπή. Σκοπός τους είναι η διερεύνηση της κρίσης, της προσαρμοστικότητας σε μεταβαλλόμενες καταστάσεις, της αυτοκυριαρχίας, της συναισθηματικής σταθερότητας, της σκέψης και της εν γένει προσωπικότητας του υποψηφίου.

Μετά την επιτυχή επίδοσή τους στις ψυχοτεχνικές εξετάσεις και μετέπειτα στις ιατρικές εξετάσεις, οι υποψήφιοι που κρίνονται ικανοί παραπέμπονται στις Αθλητικές Επιτροπές, οι οποίες τους υποβάλλουν στα εξής αγωνίσματα:

α) Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16 δευτερολέπτων με μία προσπάθεια.
β) Δρόμος 1.000 μ. σε χρόνο τεσσάρων λεπτών και 20 δευτερολέπτων με μία προσπάθεια.
γ) Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. με τρεις προσπάθειες.
δ) Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. επίσης με τρεις προσπάθειες, και
ε) Ρίψη σφαίρας (7,275 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ., ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Σημειώνεται ότι οι Ειδικοί Φρουροί αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο προσλαμβάνεται με σχέση δημοσίου δικαίου επί πενταετή θητεία. Μετά τη συμπλήρωσή της, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.

(ΕΘΝΟΣ «ΕΡΓΑΣΙΑ» 26/08/2014 – ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΥΡΙΤΣΗ - kkyritsi@pegasus.gr)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/08/500.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις