Συνετρίβη ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Συνετρίβη ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στον Λίβανο, κοντά στη γραμμή οριοθέτησης με το εβραϊκό κράτος, ανακοίνωσαν πηγή του λιβανικού στρατού και ο ισραηλινός στρατός.

"Το μη επανδρωμένο συνετρίβη στα λιβανικά σύνορα, εντός του λιβανικού εδάφους. Οι λιβανικές δυνάμεις βρίσκονται στον τομέα αυτό", δήλωσε πηγή του λιβανικού στρατού.
Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου, ο λιβανικός στρατός μετέφερε το μη επανδρωμένο σε στρατόπεδο της νότιας πόλης Μαρτζαγιούν.
Ο ισραηλινός στρατός στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι "ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης που πραγματοποιούσε επιχείρηση ρουτίνας στα λιβανικά σύνορα συνετρίβη σε λιβανικό έδαφος ύστερα από τεχνικό πρόβλημα. Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος", τόνισε εκπρόσωπός του.
Το περιστατικό αυτό είναι το πρώτο του είδους. Τον Φεβρουάριο, ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη πάνω στη γραμμή οριοθέτησης. Ισραηλινοί στρατιώτες μετέβησαν τότε στον τομέα αυτό για να συλλέξουν τα κομμάτια του αεροσκάφους.
Η ισραηλινή αεροπορία παραβιάζει συχνά τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και η Βηρυτός έχει προσφύγει επανειλημμένα στον ΟΗΕ για το θέμα αυτό.
Η γραμμή οριοθέτησης ορίστηκε στις 7 Ιουνίου του 2000 με απόφαση του ΟΗΕ, μετά την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από το νότιο Λίβανο στις 25 Μαΐου τερματίζοντας κατοχής 22 χρόνων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΦΩΤΟ: dailystar.com.lb

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις