Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο Νίκος Δένδιας θα είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Αβραμόπουλο με την μετακίνηση να προκαλεί και την έλευση του Κώστα Σκρέκα στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
"Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την μεγάλη τιμή να με ορίσει υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Ο Κώστας Σκρέκας είναι νέος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης" δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υπευθύνου θεμάτων ιθαγένειας και μετανάστευσης.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι το προφίλ του κ. Δένδια έχει κύρος, εμπειρία και μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα επάξια στο εξωτερικό. Για τον Κώστα Σκρέκα οι ίδιοι συνεργάτες έλεγαν ότι μέτρησε στην κρίση του πρωθυπουργού το γεγονός ότι είναι άνθρωπος της αγοράς.
Μετά τη συνάντησή του με τον Ευ. Μεϊμαράκη μπροστά στις κάμερες, τα συναισθήματά του είναι ανάμεικτα καθώς για πολλά χρόνια υπηρέτησε τον κοινοβουλευτισμό ενώ όπως είπε και από τη νέα του θέση θα υπηρετεί την πατρίδα.
Νωρίτερα, στο Πεντάγωνο ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας αποχαιρέτησε την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία και θυμήθηκε την εποχή που υπηρέτησε τη θητεία του και να κρατάει όπλο από τότε που ήταν σμηνίας.
Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, κ. Γεννηματά μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον κ. Αβραμόπουλο ενώ ο ίδιος ο υπουργός αναφέρθηκε στο τι έγινε επί των ημερών του, πλέκοντας το εγκώμιο των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και δηλώνοντας ότι παρά την οικονομική κρίση κατάφερε το αμυντικό σύστημα να βγει πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό.
"Είμαι υπερήφανος για την ηγεσία, τα στελέχη και το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και του στρατιωτικού και του πολιτικού τομέα. Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο πετύχαμε πολλά. Πάρα πολλά. Περισσότερα από όσα στατιστικά καταγράφονταν σε προγενέστερες περιόδους. Και αυτό έγινε χάρτη στην εξαιρετική συνεργασία μας. Με αίσθημα λοιπόν βαθιάς ικανοποίησης σήμερα σας αποχαιρετώ. Σας εύχομαι προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και να γνωρίζετε ότι δεν φεύγω, πολύ απλά αναλαμβάνω νέα καθήκοντα που η πατρίδα με καλεί όπως πάντα έκανα στα 21 χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής", είπε ο κ. Αβραμόπουλος.
Η ορκωμοσία των δυο νέων υπουργών θα γίνει την επόμενη εβδομάδα καθώς ο κ. Παπούλιας απουσιάζει εκτός Αθηνών.

megatv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις