Αγανάκτηση και πικρία στους απόστρατους. 17 ευρώ τον μήνα... «αύξηση», λόγω αναδρομικών

Αγανακτισμένοι είναι οι απόστρατοι, αφού σύμφωνα με τα μηχανογραφικά ενημερωτικά σημειώματα του ΓΛΚ για τις συντάξεις τους, τα «δήθεν» αναδρομικά που... όλοι περίμεναν ότι θα ανέρχονταν σε μηνιαία βάση στο 50% των παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντων ποσών, μετά βίας φτάνει στα 3 ή 4%, δηλαδή στα 5 με 10 ευρώ «αύξηση», στις περισσότερες των περιπτώσεων. Η αγανάκτηση θα ξεχειλίσει στις 22 Δεκεμβρίου, όπου χιλιάδες απόστρατοι περιμένουν να πάρουν κάποιες λίγες εκατοντάδες ευρώ αναδρομικά για να ψωνίσουν για τα Χριστούγεννα και αντ' αυτού θα δουν λίγες δεκάδες!

Όπως εξηγεί ο πολύ δραστήριος στα θέματα των αποστράτων, Θεσσαλός υποστράτηγος ε.α. Απόστολος Παπαπαρίσης, ο ν. 4093/2012 περιείχε δύο μειώσεις, αλλά μόνο η μία κρίθηκε αντισυνταγματική, αυτή δηλαδή της αναπροσαρμογής της σύνταξης.

Η δεύτερη μείωση, αυτή του 5 ή 10 ή 15 ή 20% πάνω από 1.000 ευρώ του αθροίσματος όλων των συντάξεων και μερισμάτων, παρέμεινε και μάλιστα αυξήθηκε, όπως και όλες οι μειώσεις, κρατήσεις, περίθαλψη και φόρος. Έτσι, για παράδειγμα, ανώτατος αξιωματικός ε.α., βαθμού ταξιάρχου, ο οποίος περίμενε να λάβει 96 ευρώ τον μήνα επιστροφές και 7x96= 672 ευρώ αναδρομικά την 22α Δεκεμβρίου, βλέπει να λαμβάνει 17 ευρώ τον μήνα επιστροφές και 119 ευρώ αναδρομικά.

Φτάσαμε δυστυχώς στο σημείο οι δικαστικοί να λαμβάνουν τριπλάσιες αποδοχές από τους στρατιωτικούς, ενώ ακόμη και η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων να λαμβάνει περισσότερα! Με λίγα λόγια, η απόλυτη κοροϊδία! Και να φανταστεί κανείς άτι οι εκλογές μάς χτύπησαν ήδη την πόρτα...

(ΠΑΡΟΝ 14/12/2014 – Σ.Λ.)

http://staratalogia.blogspot.gr/2014/12/17.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις