ΜΑΡΤΙΟ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΕΔ-ΣΑ. ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ (02-02-15) ΤΥΠΟΣ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Μάρτιο η αποκατάσταση μισθών σε ΕΔ και ΣΑ

ΠΕΡΙ τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή κοινή υπουργική απόφαση για τηναποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των συντάξεων των αποστράτων στρατιωτικών, όπως... δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους εκπροσώπους των τριών θεσμικών ενώσεων αποστράτων αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σε συνάντηση που είχε ξεχωριστά μαζί τους ο κ. Καμμένος, το Σάββατο, επισήμανε ότι έναν μήνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα κατατεθεί υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και κρίνει ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012. Εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την πρόταση της υπουργικής απόφασης θα συντάξει αρμόδια επιτροπή υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, αλλά και με τη συμμετοχή μελών των τριών ενώσεων αποστράτων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας).

Όσον αφορά το πού θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία υπολογίζονται σε 60.000.000 ευρώ,σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Καμμένος είπε ότι το ποσό είναι «το 50% απ’ όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μια τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής», για να προσθέσει ότι «το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει, οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φτάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης».

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 02/02/2015 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)

___________________________________

«ESPRESSO»: Δέσμευση για μισθούς στις Ένοπλες Δυνάμεις

ΠΕΡΙ τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των συντάξεων των αποστράτων στρατιωτικών, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στους εκπροσώπους των τριών θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων αλλά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Υπουργική απόφαση

Σε συνάντηση που είχε ξεχωριστά μαζί τους ο κ. Καμμένος το Σάββατο επισήμανε ότι έναν μήνα μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα κατατεθεί υπουργική απόφαση για την αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνει τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και κρίνει πως οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα της 31ης Ιουλίου του 2012. Εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την πρόταση της υπουργικής απόφασης θα συντάξει αρμόδια επιτροπή υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης αλλά και με τη συμμετοχή μελών των τριών Ενώσεων Αποστράτων (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας).

Όσον αφορά το πού θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, τα οποία υπολογίζονται σε 60.000.000 ευρώ, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο κ. Καμμένος είπε πως το ποσό είναι «το 50% απ’ όσα έδωσε ο κ. Σαμαράς με μια τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής», για να προσθέσει: «Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει, οι οικογένειες των στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φθάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης».

http://staratalogia.blogspot.gr/2015/02/02-02-15.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις