Κέρι: Έχουν δρόμο οι συνομιλίες με την Τεχεράνη

Κέρι: Έχουν δρόμο οι συνομιλίες με την Τεχεράνη
"Υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος που πρέπει να διανυθεί" πριν από μια συμφωνία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, την παραμονή μιας νέας συνάντησης στη Γενεύη μεταξύ των εκπροσώπων των δυτικών δυνάμεων της ομάδας 5+1 και του Ιράν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά μας", δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου στη βρετανική πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε σήμερα με τον ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ.
"Ο πρόεδρος Ομπάμα ουδεμία πρόθεση έχει να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις αυτές μετά τη χρονική περίοδο που έχει οριστεί", προειδοποίησε ο Τζον Κέρι, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Στόχος μας παραμένει αυτό που είπε ο πρόεδρος, στα τέλη Μαρτίου, και είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είναι έτοιμος να σταματήσει τις συνομιλίες αυτές", αν αισθανθεί ότι η Τεχεράνη δεν είναι έτοιμη για μια συμφωνία.
Παράλληλα, ο Κέρι θα έχει συνομιλίες αύριο και τη Δευτέρα στη Γενεύη με τον ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, έπειτα από μια σειρά συναντήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

enikos.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις