Ο Καμίνης ζητά την αξιοποίηση κέντρων κράτησης και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες

Ο Καμίνης ζητά την αξιοποίηση κέντρων κράτησης και στρατιωτικών εγκαταστάσεων για τους πρόσφυγες
Να διατηρηθούν τα κέντρα κράτησης μεταναστών, εφόσον πληρούν τις προϋπόθεσης και να αξιοποιηθούν στρατόπεδα στην Αττική – ακόμη και τις κατασκηνώσεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων – πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι το μεταναστευτικό, λόγω του μεγέθους του, συνιστά θέμα που πρέπει να διαχειριστεί το κράτος, και όχι οι Δήμοι.

Σχολιάζοντας τη δήλωση της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πως οι μετανάστες «λιάζονται» στις πλατείες, ο κ. Καμίνης είπε ότι θα πρέπει να σοβαρευτούμε ώστε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας όπως αυτές του 2012, ή και χειρότερες.

Εκτακτες αποφάσεις για το μεταναστευτικό ελήφθησαν την Τρίτη κατά τη διυπουργική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε πως η Αθήνα θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναλογικό καταμερισμό των προσφύγων ανάμεσα στα κράτη-μέλη

Επιπλέον, αποφασίστηκε να δοθούν «τα απαραίτητα έγγραφα» στους σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο – χωρίς όμως να παραβιάζεται η συνθήκη Σέγκεν.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η μεταφορά των νεο-εισελθόντων από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Θα διαμορφωθούν επίσης ειδικοί χώροι υποδοχής, όπου θα γίνονται και οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.


tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις