«Τσεκούρι» του Πενταγώνου σε 57.000 ένστολους και μη υπαλλήλους

«Τσεκούρι» του Πενταγώνου σε 57.000 ένστολους και μη υπαλλήλους
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σκοπεύει να απολύσει 40.000 στρατιώτες και 17.000 πολιτικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στο εσωτερικό και εξωτερικό της χώρας στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με την USA Today.


Οι μειώσεις θα φέρουν τον αριθμό των εν ενεργεία στρατιωτών από το σημερινό επίπεδο των περίπου 490.000 στις περίπου 450.000, το χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη του Δεύτερου Παγκόσμιου Πόλεμου.

Η ανακοίνωση για τις μειώσεις έγινε πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2014, όταν ο τότε υπουργός Τσακ Χέϊγκελ δημοσιοποίησε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για το οικονομικό έτος 2015. Τα νούμερα είχαν επίσης συμπεριληφθεί στα σχέδια του Πενταγώνου για την επόμενη πενταετία, με τίτλο «Αμυντική Έκθεση Τετραετίας 2014».

Αξιωματούχοι του υπουργείου επιβεβαίωσαν την Τρίτη ότι το επιτελείο στρατού έχει ξεκινήσει τη διαδικασία μειώσεων στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού και αναμένεται να ανακοινώσει λεπτομέρειες αύριο για το ποιές μονάδες ή τμήματα θα επηρεαστούν. Μέσα στα σχέδια του Πενταγώνου είναι μειώσεις εξόδων ύψους περίπου 1 τρισεκατομμυρίων δολαριων σε βάθος δεκαετίας.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις