Οι απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ! Ποιος τις είχε "δώσει" στους δανειστές;

Image
Το θέμα των απολύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις πάλι στο προσκήνιο. Παρά τις διαβεβαιώσεις που ήρθαν ακόμη και από πρωθυπουργικά χείλη οι τελικές προτάσεις της κυβέρνησης προς τους “θεσμούς” περιλαμβάνουν μειώσεις στα αμυντικά κονδύλια ,ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα προέλθουν και από “μείωση προσωπικού και συμβάσεων”!


Είναι προφανές ότι κάποιος ή κάποιοι από την Αθήνα έχουν συζητήσει το θέμα των απολύσεων όχι τώρα, αλλά αρκετά χρόνια πίσω! Οι δανειστές θέλουν κι άλλο “αίμα” στις ΕΔ . Και φαίνεται ότι είχαν και έχουν βρει στην Ελλάδα κάποιους οι οποίοι το συζητάνε, για να μην πούμε ότι το έχουν αποφασίσει. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά έχουν γίνει στο παρασκήνιο.

Ποια είναι τα δεδομένα που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει:

Τρεις Επίτιμοι Αρχηγοί οι κύριοι Ζιαζιάς και Γκίνης του ΓΕΣ και ο κ.Χρηστίδης του ΓΕΝέχουν διαψεύσει δημοσίως μέσω του Onalert.gr ότι είχε τεθεί θέμα απολύσεων προσωπικού σε Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ή σε οποιαδήποτε άλλη σύσκεψη.

•Από την άλλη υπάρχει η συνομιλία του Αντώνη Σαμαρά με τον Α/ΓΕΕΘΑ που ουδέποτε έχει διαψευστεί. Σύμφωνα με όσα είχε δημοσιεύσει το Έθνος ,ο κ.Σαμαράς είχε πει στον Α/ΓΕΕΘΑ να εξηγήσει στο προσωπικό ότι αναγκάστηκε να προχωρήσει στις περικοπές μισθών για να μην γίνουν απολύσεις! 

Προκύπτει το συμπέρασμα ότι συζητήσεις με τους δανειστές οι οποίοι πάντα θεωρούσαν και θεωρούν τις ελληνικές ΕΔ πολύ …μεγάλες,είχαν γίνει . Και ότι το θέμα “κουρέματος” προσωπικού δεν βγήκε ποτέ από την ατζέντα των συζητήσεων. Το ερώτημα που δεν έχει απαντηθεί ακόμη -αλλά θα γίνει κι αυτό- είναι ποιος ή ποιοι το συζητούσαν από την ελληνική πλευρά.

Όλα αυτά έχουν την σημασία τους ανεξάρτητα από την κατάληξη του θέματος . 


Είναι βέβαιο ότι ο Καμμένος δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε μία απόλυση στις ΕΔ. Σύμφωνα με όσα είχε πει οι κόκκινες γραμμές του για τις ΕΔ δεν του επέτρεπαν ούτε περικοπές. Τις δέχτηκε κάνοντας υποχωρήσεις που πολιτικά είναι βέβαιο οτι θα του κοστίσουν. Θα είναι αδιανόητο να δεχτεί να φθάσουμε σε περικοπές προσωπικού.

Σχόλια

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ....ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ....ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΟΚΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...ΔΗΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ...ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΑΧΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ!!!!!!!!!!ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΒΤΙΚΩΝ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΙΟΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ!!!!!!!ΞΕΡΕΤ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!1ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΩΧΜΟ.....ΚΑΙ ΔΙΕΡΟΤΩΜΑΙ<>>>ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ....ΓΙΑΤΙ????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις