Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα ειδικά μισθολόγια

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τα ειδικά μισθολόγια
Αθήνα
Τα ειδικά μισθολόγια στα οποία εντάσσονται περισσότεροι από 250.000 υπάλληλοι βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, προκειμένου να ενταχθούν στη φιλοσοφία του ενιαίου μισθολογίου από τις αρχές του 2016.

Σύμφωνα με το Έθνος, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό που θα επιφέρει μείωση στις βασικές αποδοχές από 3% ώς 5% λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Η πρόταση της κυβέρνησης βρίσκει την αντίσταση των δανειστών, που ζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια. Η κυβέρνηση στοχεύει στη μείωση των ειδικών μισθολογίων από 20 σε 10 την επόμενη χρονιά και παράλληλα διατήρηση των τεσσάρων βασικών επιδομάτων στο υπόλοιπο Δημόσιο, τα οποία είναι: επίδομα θέσης ευθύνης, επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.

Η δομή των ειδικών μισθολογίων περιλαμβάνει χαμηλούς βασικούς μισθούς και μια σιερά ειδικών επιδομάτων, τα οποία έχουν περικοπεί σημαντικά από το 2010 ώς σήμερα. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει την ενσωμάτωση των ειδικών μισθολογίων στον βασικό μισθό, προκειμένου να υπολογίζεται και στη σύνταξη που θα λάβει ο δημόσιος λειτουργός μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού του βίου.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις