Έρχεται το αμετάθετο σε κατηγορία στρατιωτικών - προαιρετική η φοίτηση στη ΣΔΙΕΠ και στην ΑΔΙΣΠΟ



ypomnhma-sdiep


Με σχετικό υπόμνημά της και δια ζώσης παρέμβαση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, του Προέδου του ΔΣ, η Ομοσπονδία μας ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος φοίτησης των αξιωματικών ειδικών καταστάσεων στη ΣΔΙΕΠ και στην ΑΔΙΣΠΟ, προκειμένου να εναρμονιστεί με το σύνολο των προβλεπομένων στο ν.3883/2010 για την εξέλιξη των στρατιωτικών αυτών.  
Την 28-1-2016 έγινε πλέον νόμος του κράτους, αφού υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές, το σχέδιο νόμου του ΑΝΥΕΘΑ με τίτλο: Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις", μεταξύ των οποίων υιοθετήθηκε η ανωτέρω πρότασή μας και κατατέθηκε την ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια, από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντγο ε.α. Γ. Ντζιμάνη, σχετική τροπολογία, η οποία έγινε αποδεκτή από τον κ. ΑΝΥΕΘΑ, ρυθμίζοντας το ανωτέρω θέμα.
oplites-vitsas
oplites-vitsas-1

Περαιτέρω στη συζήτηση του υπόψη νομοσχεδίου ο ΑΝΥΕΘΑ δεσμεύτηκε στην Ολομέλεια ότι στο επερχόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ θα συμπεριληφθεί και η άλλη πρόταση της Ομοσπονδίας μας, για το αμετάθετο των στρατιωτικών που με δικαστική απόφαση ασκούν την επιμέλεια ΑΜΕΑ:
ametatheto-ameaΠΗΓΗ: http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/epikairotita/1313-erxetai-to-ametatheto-se-katigoria-stratiotikon-proairetiki-i-foitisi-sti-sdiep-kai-stin-adispo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις