Το… όραμά τους ο ευρωπαϊκός στρατός




Η Σύνοδος της Μπρατισλάβας έχει ως βασικό ζήτημά της την επανεκκίνηση της υπό διάλυση Ευρώπης των 27 μετά το Brexit, το οξύ μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα με τη συνακόλουθη άνοδο της ακροδεξιάς, την τρομοκρατία καθώς και τη λιτότητα και την ανεργία. Κι ενώ οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου μαζί και η Ελλάδα ανέμεναν ένα σχέδιο ενίσχυσης της ανάπτυξης και αύξησης της απασχόλησης κυρίως των νέων, η Γερμανία και η Γαλλία ετοιμάζονται για πόλεμο! Ίσως θεωρούν ότι κατ’ αυτό τον τρόπο θα λύσουν και το οικονομικό πρόβλημα!
Η Γαλλία και η Γερμανία, λοιπόν, παρουσίασαν στην Μπρατισλάβα μια κοινή πρωτοβουλία για την ταχεία έγκριση των εξωτερικών επιχειρήσεων της ΕΕ και την γρήγορη χρηματοδότησή τους. Μάλιστα, με πρόσχημα την αποχώρηση της Βρετανίας προχωρούν στην ανάπτυξη της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας, σημείωσαν διπλωματικές πηγές, «ιδίως σε μια περίοδο που η Ευρώπη βρίσκεται περικυκλωμένη από κρίσεις, πολέμους και τρομοκρατία». Μην λησμονούμε ότι η Α. Μέρκελ μίλησε για «πόλεμο»!
Κατόπιν τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κοινούς στρατιωτικούς πόρους, ένα ενιαίο γενικό επιτελείο και τη δημιουργία πριν από το τέλος του έτους ενός ευρωπαϊκού ταμείου για να δοθεί ώθηση στην έρευνα και την καινοτομία στην αμυντική βιομηχανία.
Στον τομέα της ασφάλειας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι συμφωνούν στην ενίσχυση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. «Οι περισσότεροι συγκλίνουν σε αυτό το σημείο, ζητούν κυρίως την γρήγορη ανάπτυξη ενός νέου ευρωπαϊκού σώματος συνοριοφυλάκων», ανέφερε ευρωπαίος διπλωμάτης.
Συνεπώς, ένας ευρωπαϊκός στρατός θα διασφαλίζει τόσα τα εξωτερικά όσο και τα… εσωτερικά σύνορα της ΕΕ, επιβάλλοντας τη συνοχή, όταν και όπου χρειαστεί, με στρατιωτικό τρόπο!
artinews.g
http://kranosgr.blogspot.gr/2016/09/blog-post_866.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις