Αξιολόγηση και στους εκπαιδευτικούς και στους ένστολους

 Ενστολοι και εκπαιδευτικοί πρόκειται να περιληφθούν και αυτοί στη διαδικασία αξιολόγησης, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων όντως να μειωθεί κατά 150.000 άτομα έως το 2015, όπως η τρόικα απαιτεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος που συμμετείχε στη συνάντηση των Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Ρέππα με τους επικεφαλής της τρόικας, οι δανειστές απαίτησαν άμεση έναρξη της διαδικασίας μείωσης των δομών και του αριθμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, ζητώντας και απολύσεις -εκτός των αποχωρήσεων- από το στενό δημόσιο τομέα.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε, εμμέσως πλην σαφώς, ότι θα υπάρξουν και απολύσεις εν ενεργεία υπαλλήλων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με την αξιολόγηση θα δούμε ποιοι "κουμπώνουν" με τις απαιτήσεις μας και ποιοι όχι».
Σημειωτέον ότι στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις, στις οποίες έχει την μετοχική πλειοψηφία το Δημόσιο) υπηρετούν αυτή την περίοδο περίπου 750.000 άτομα, ενώ ειδικά στον στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, κ.λπ.) περίπου 350.000 άτομα.

Όπως εξηγούσαν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, το γεγονός αυτό επεκτείνει αναγκαστικά την αξιολόγηση και στους ένστολους και τους εκπαιδευτικούς.

Όσον αφορά στην αξίωση 1 πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Task Force (που έχει αναλάβει και την εποπτεία των σχετικών πρωτοβουλιών) θεωρεί ότι η εφαρμογή αυτού του κανόνα συνεπάγεται πλήρη διάλυση των δομών του Δημοσίου, οπότε η αναλογία αναμένεται να παραμείνει στο 1 προς 5, όπως και για φέτος ίσχυσε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις