600-800 Leopard 2 αγοράζουν οι Σαουδάραβες από την Γερμανία – Ευκαιρία για την ελληνική βιομηχανία ;


Προς υλοποίηση φαίνεται να οδεύει η συμφωνία πώλησης στην Σαουδική Αραβία αρμάτων μάχης Leopard 2. Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των αρμάτων μάχης είχαν ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν και είχαν αντιμετωπίσει την αντίδραση συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων στην Γερμανία.
Τελικά η συμφωνία για την πώληση των 600-800 αρμάτων μάχης Leopard 2  φαίνεται να προχωρά και σύμφωνα με πληροφορίες τα 300 πρώτα άρματα μάχης κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχονται από την μετασκευή μεταχειρισμένων αρμάτων από τα γερμανικά αποθέματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική πολεμική βιομηχανία έχει εμπλακεί σε μεγάλο ποσοστό στην κατασκευή του άρματος στην Ελλάδα. Υπό τις παρούσες συνθήκες θα έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει από την γερμανική την έμπρακτη απόδειξη της βοήθειας που η τελευταία όπως ισχυρίζεται προτίθεται να παράσχει στην Ελλάδα για να ανακάμψει η χώρα οικονομικά με την συμμετοχή των ελληνικών εταιρειών σε αυτό το τεράστιας σημασίας πρόγραμμα.
Η ανάθεση ενός μέρους του κατασκευαστικού έργου του προγράμματος των σαουδαραβικών Leopard 2 θα μπορούσε να αποτελέσει ένα δείγμα των αληθινών προθέσεων της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται να τις δανείσει χρήματα παρά να αναθέσει στην ελληνική πολεμική βιομηχανία σημαντικό μέρος των εργασιών.

defencenet.gr            

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις