Euro 2012: «Φτωχοί Έλληνες, είστε το επόμενο θύμα»

Euro 2012: «Φτωχοί Έλληνες, είστε το επόμενο θύμα»«Πολεμικό» το κλίμα στον γερμανικό Τύπο, ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (22/06), για τα προημιτελικά του Euro 2012, με τις προκλήσεις να… δίνουν και να παίρνουν! «Φτωχοί Έλληνες. Είστε το επόμενο θύμα χρεωκοπίας. Καμία βοήθεια από τον Λεβ για να σωθείτε», λέει σημερινό (19/06) άρθρο της «Bild»…

Μάλιστα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω άρθρο έχει γίνει κολάζ στην φωτογραφία με τον Γιοακίμ Λεβ να σφίγγει την γροθιά του και τον Γιώργο Καραγκούνη να… τραβάει τα μαλλιά του! Αναλυτικά το άρθρο γράφει:
«Εμείς εναντίον των Ελλήνων. Η Γερμανία δεν περιμένει τον προημιτελικό της Παρασκευής. 90 λεπτά, που είναι πολύ παραπάνω από ποδόσφαιρο. Παίζει και η κρίση του χρέους. Ανακούφιση, αγαπητοί Έλληνες, για την επόμενη χρεωκοπία που σας περιμένει την Παρασκευή και θα είναι δωρεάν! Ενάντια στον Γέγκι Λεβ, τίποτα δεν μπορεί να σας σώσει!
Αυτά είναι τα σκληρά γεγονότα του ποδοσφαίρου:
Η Γερμανία είναι τρίτη, η Ελλάδα (τουλάχιστον) 15η στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA.
Η Γερμανία δεν έχει χάσει κανένα από τα προηγούμενα οκτώ παιχνίδια κόντρα στην Ελλάδα (πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες).
Τα ελληνικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προκαλούν.
Η εφημερίδα «Sportday» γράφει: «Τα πάντσερ πρέπει να προστεθούν στην λίστα των θυμάτων της Ελλάδας. Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε την Γερμανία». Η εφημερίδα «Live Sport» επισημαίνει: «Τα πάντσερ πρέπει να βγουν από τον δρόμο μας». Ο «Αδέσμευτος Τύπος» λέει: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πιο υγιές από τους Έλληνες πολιτικούς. Έξω η Γερμανία από το EURO!».
Ονειρευτείτε…
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας Φερνάντο Σάντος (ένας Πορτογάλος) ανακοίνωσε διψώντας για αίμα: «Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα, αλλά όποιος παίζει εναντίον μας, πρέπει να φτύσει αίμα για να μας νικήσει».
Όπως όταν οι Έλληνες εξοφλήσουν τα χρέη τους με το ίδιο δάγκωμα...
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ είπε στην «Bild»: «Είμαστε στα προημιτελικά σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Είμαστε εδώ για την διοργάνωση, όχι για το νόμισμα».
Ο Έλληνας αμυντικός Κυριάκος Παπαδόπουλος (που παίζει στην Σάλκε) θα προτιμούσε να μην υπάρξει αυτή η μονομαχία. «Είναι κρίμα που πρέπει να αποκλειστεί μια από τις δυο ομάδες», είχε δηλώσει πρόσφατα. «Αν αποκλειστούμε, εύχομαι να κερδίσει η Γερμανία τον τίτλο».
Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι έχουμε φίλους στην Ελλάδα».

onsports.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις