Ομπάμα προς Νετανιάχου: "Θα επιτεθούμε στο Ιράν μέχρι τον Ιούνιο του 2013"


Ομπάμα προς Νετανιάχου: `Θα επιτεθούμε στο Ιράν μέχρι τον Ιούνιο του 2013`


“Θα επιτεθούμε στο Ιράν το αργότερο μέχρο τον Ιούνιο του 2013,αν η Τεχεράνη δεν έχει σταματήσει ως τότε το πυρηνικό της πρόγραμμα”. Αυτή τη διαβεβαίωση θα δώσει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ.Νετανιάχου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπ.Ομπάμα στη συνάντηση που θα έχει μαζί του στα τέλη Σεπτεμβρίου στο Λευκό Οίκο.

Την είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ “Κανάλι 10”,το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει υποστηρίζει ότι επίκειται πρόσκληση του Νετανιάχου από το Λευκό Οίκο.


Η συνάντηση θα γίνει στη Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον στα τέλη Σεπτεμβρίου ή το πολύ αρχές Οκτωβρίου, ανέφερε το ρεπορτάζ. Ο David Axelrod, επικεφαλής στρατηγικής στην εκστρατεία επανεκλογής του Ομπάμα, έχει αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες για τη συνάντηση και οι λόγος είναι προφανής.

Δεν είναι μόνο ότι θέλει να ικανοποιήσει το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι αλλά θέλει να πείσει το Ισραήλ να μην πρχωρήσει μόνο του στην επίθεση. Γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις Νετανιάχου και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, η Ουάσινγκτον ανησυχεί μήπως το Ισραήλ προχωρήσει μόνο του σε επίθεση κατά του Ιράν και μάλιστα πριν από τις Αμερικανικές εκλογές.

Τη Δευτέρα, μάλιστα ρεπορτάζ σε ισραηλινά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα ανώνυμες πηγές από τις ΗΠΑ ανέφεραν ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να μην θεωρεί απαραίτητο να συνταχθεί με το Ισραήλ σε μια επίθεση κατά του Ιράν ,αισθάνεται όμως υπεύθυνη για την υπεράσπιση του Ισραήλ από τους κινδύνους που θα προκαλέσει μια τέτοια ενέργεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις