Στο ΚΥΣΕΑ με δικαίωμα ψήφου ο Α/ΓΕΕΘΑ, μετά από απόφαση του Πρωθυπουργού


Μια  θετική εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα αναφορικά με τη σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Πιο συγκεκριμένα και ύστερα από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το Υπουργικό Συμβούλιο, με την ΠΥΣ 29/28.8.2012, αποφάσισε την συμμετοχή του Α/ΓΕΕΘΑ στο ΚΥΣΕΑ, ως πλήρους μέλους, με δικαίωμα ψήφου.

Υπενθυμίζεται ότι με την τελευταία ανασύνθεσή του ΚΥΣΕΑ στις 19 Ιουλίου 2012 με την Π.Υ.Σ. 21/19.7.2012 στο ΚΥΣΕΑ συμμετείχαν με δικαίωμα ψήφου :ο Πρωθυπουργός ως πρόεδρος και οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας ως μέλη.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού και οι Προϊστάμενοι του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού και του Διπλωματικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για αμυντικά θέματα, συμμετείχαν ως απλοί παρατηρητές, καθώς δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.
Σύμφωνα με την τελευταία αλλαγή όπως είναι φυσικό αναβαθμίζεται σημαντικά ο ρόλος του Α/ΓΕΕΘΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις