Γιατί οι στρατιωτικοί δεν θα γλιτώσουν τις περικοπές. Τα λάθη και οι παραλείψεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ


Γιατί οι στρατιωτικοί δεν θα γλιτώσουν τις περικοπές. Τα λάθη και οι παραλείψεις της ηγεσίας του ΥΕΘΑ

Η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν δείχνει να έχει κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα έχει νέο κύμα περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών. Και επιπλέον θα πρέπει να καταλάβει ότι χρόνος δεν υπάρχει.Για όλους αυτούς τους λόγους είναι λογικό να μην υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Παναγιωτόπουλος και οι δύο ΥΦΕΘΑ θα κατορθώσουν να διαφυλάξουν ότι έχει απομείνει στους στρατιωτικούς.

Από παράταση σε παράταση για την οριστική απόφαση σχετικά με τις νέες περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών . Σταθερά η κυβέρνηση και ειδικότερα η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν σταματά να διαβεβαιώνει ότι κάνει και θα κάνει τα πάντα για να μην γίνει η παραμικρή περικοπή στους μισθούς. Η διαβεβαιώσεις δεν πείθουν κανένα και πρώτα απ΄ όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους και θιγόμενους.

Και δεν έχουν άδικο τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Η παρούσα πολιτική ηγεσία βαδίζει ολοταχώς προς την αποτυχία ,γιατί:
  • Συζητά πολύ ,αλλά δεν πράττει ακόμη τίποτα. Το να λες ότι “θα βρεθούν ισοδύναμα μέτρα” ,τη στιγμή που ήδη η τρόϊκα απέρριψε τη πρώτη δέσμη μέτρων που προτάθηκαν,δεν αρκεί.
  • Δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση για σύγκρουση με τοπικά συμφέροντα αλλά και ομάδες “ταλιμπάν-αποστράτων” για μαζικό και ουσιαστικό κλείσιμο εκατοντάδων στρατοπέδων και μονάδων που δεν χρειάζονται. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος ,λέει σε επαφές και συναντήσεις που έχει ότι “πρέπει να κλείσουμε και να συνενώσουμε μονάδες”,αλλά δεν δείχνει καθόλου έτοιμος να το πράξει. Η δικαιολογία ότι το θέμα απαιτεί μελέτη δεν ευσταθεί. Υπάρχουν έτοιμες μελέτες με εκατοντάδες μονάδες που μπορούν να κλείσουν άμεσα!
  • Ο ΥΕΘΑ αλλά και οι δύο ΥΦΕΘΑ ,έχουν αποφύγει συστηματικά να έρθουν σε επαφή με όργανα και ενώσεις οι οποίες εκπροσωπούν στρατιωτικούς που γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα του μισθολογίου αλλά και των παράδοξων της λειτουργίας των ΕΔ που κοστίζουν και θα μπορούσαν με τις απόψεις τους να συμβάλλουν στη προσπάθεια αναζήτησης “ισοδύναμων μέτρων”.
  • Η ηγεσία του ΥΕΘΑ δεν δείχνει να έχει κατανοήσει τις επιπτώσεις που θα έχει νέο κύμα περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών. Και επιπλέον θα πρέπει να καταλάβει ότι χρόνος δεν υπάρχει.
  • Το οικονομικό επιτελείο του κ.Στουρνάρα δεν "δίνει μία" για τις περικοπές στους στρατιωτικούς και πολλοί από τους συμβούλους του είναι φανατικότεροι των τροϊκανών γι΄ αυτές! Ο κ.Στουρνάρας γνωρίζει το χώρο του Άμυνας από τη στενή σχέση και συνεργασία που είχε με τον Γιάννο Παπαντωνίου,ο οποίος είχε διατελέσει και ΥΕΘΑ. Ποτέ δεν έβλεπε με "καλό μάτι" το χώρο των ΕΔ και αυτό δεν έχει αλλάξει.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι λογικό να μην υπάρχει αισιοδοξία ότι ο Παναγιωτόπουλος και οι δύο ΥΦΕΘΑ θα κατορθώσουν να διαφυλάξουν ότι έχει απομείνει στους στρατιωτικούς. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις