Οδοιπορικά γιοκ για τις μονάδες ,ναι στα γραφεία υπουργών!

Αναβρασμός μεγάλος στις μονάδες όλης της χώρας με το ουσιαστικό “κόψιμο” των οδοιπορικών. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η πληροφορία που θέλει τα οδοιπορικά του Ιουλίου -τα τελευταία που δόθηκαν- να έχουν καταβληθεί σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στα επιτελεία των τριών υπουργών αλλά όχι σε μονάδες!

Επιπλέον ο ΣΥΣΜΕΔ με έγγραφό του φέρνει στο φως καταγγελία από τη Λάρισα (Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Λάρισας),σύμφωνα με την οποία στρατιωτικοί 

“… ενώ υπέβαλλαν στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, για προέλεγχο τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά , για αποζημίωση των οδοιπορικών εξόδων μετάθεσης τους (μετακίνηση και εγκατάσταση), τόσο λόγω αποστρατείας, όσο και λόγω αδείας κυήσεως, συνοδευμένα από ιδιωτικό συμφωνητικό δωρεάν παραχώρησης οικίας από συγγενικό πρόσωπο, θεωρημένο από την οικεία εφορία του τόπου διαμονής, δεν έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα η αποζημίωση. Η αιτιολογία της μη καταβολής της αποζημίωσης είναι λόγω εφαρμογής, από τα αρμόδια όργανα ελέγχου των δαπανών, των διοικητικών οδηγιών με τα οποία η δωρεάν παραχώρηση οικίας από συγγενικό πρόσωπο θεωρείται ως φιλοξενία και η φιλοξενία δεν στοιχειοθετεί την καταβολή οδοιπορικών εξόδων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική νομοθεσία η οικία που παραχωρείται δωρεάν από τον ιδιόκτητη σε ένα φυσικό πρόσωπο (δεν διαφέρει από την καταβολή μηνιαίου μισθώματος π.χ ενοίκιο 10 ευρώ) ανήκει πια στο φυσικό πρόσωπο και συνιστά για τον ίδιο τεκμήριο διαβίωσης. Για τη διαμονή σ αυτή την οικία φορολογείται, αποτελεί δηλαδή την ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης. 

“Η καταβολή των οδοιπορικών εξόδων εξαρτάται από τον εάν έλαβε χώρα η πραγματική μετακίνηση και εγκατάσταση του στρατιωτικού και όχι από τον τρόπο ή το ποσό στο οποίο καταβάλλει μίσθωμα ο μετακινούμενος”, υποστηρίζει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο ΣΥΣΜΕΔ.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλες οι ενδείξεις σ΄ ένα συμπέρασμα οδηγούν: τα οδοιπορικά αποτελούν παρελθόν. 

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις