Το Πολεμικό Ναυτικό και οι γυναίκες του "σάρωσαν" στο Τρόπαιο Βαλκανικών Αγώνων!



Το Πολεμικό Ναυτικό σάρωσε κυριολεκτικά στο “Τρόπαιο Βαλκανικών Αγώνων”, την πορεία 270 χιλιομέτρων στα χνάρια της πορείας των Ελληνικών Δυνάμεων προς τη κατάληψη της Θεσσαλονίκης.

Στον εν λόγω αγώνα συμμετείχαν 71 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα οποία 43 κατάφεραν να φθάσουν τελικά στη γραμμή του τερματισμού. Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με 8 στελέχη (5 άνδρες και 3 γυναίκες) και κατέλαβε την Πρώτη και Δεύτερη θέση στις Γυναίκες, ενώ αντίστοιχα κατέλαβε στους άνδρες τη Δεύτερη και Τρίτη θέση.Ο πρώτος που τερμάτισε από το Στρατό Ξηράς, έχει περάσει όμως από της Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών!
Οπότε καταλαβαίνετε τι “καζούρα” έχουν αρχίσει οι “ναυταίοι” στους “στραταίους”!



Η πορεία είχε διάρκεια 9 ημερών, από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως σήμερα, με ενδιάμεσες διαδρομές διαφορετικής απόστασης ανά ημέρα.
       Η συνολική απόσταση, που έπρεπε να καλύψουν τα στελέχη πεζοπορώντας, με τον προβλεπόμενο φόρτο (διπλό κράνος, οπλισμό, εξάρτηση και ατομικό σακίδιο), ήταν 269,5 χιλιόμετρα. Επίσης, κατά τη διάρκεια των διαδρομών πραγματοποιήθηκαν βολές πολεμικού τυφεκίου σε στόχους που βρίσκονταν σε απόσταση 300 μέτρων.
   



 
onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις