Κατεχόμενα: Συνθήκες αιχμαλωσίας… των Κυπρίων αστυνομικών


Ακραίες συνθήκες συμπεριφοράς, που θα λέγαμε ότι άγγιξαν κατάσταση αιχμαλωσίας, αντιμετώπισαν οι Κύπριοι που συνελήφθησαν από τα κατοχικά στρατεύματα, κατά την καταδίωξη εγκληματία στη νεκρή ζώνη.
 Συνθήκες στρατιωτικής τρομοκρατίας για τους 3 αστυνομικούς στα κατεχόμενα
Συνθήκες στρατιωτικής τρομοκρατίας αντιμετώπισαν οι τρείς αστυνομικοί της τροχαίας στα κατοχικά μπουντρούμια. Μόλις έκλειναν τα φώτα, οι τουρκικές προκλήσεις έδιναν και έπαιρναν, σε μια προσπάθεια δημιουργίας έντασης που στόχο είχε να παρατείνει την απαγωγή τους.

Όπως αποκαλύπτει ο πατέρας ενός εκ των αστυνομικών, κοιμόντουσαν σε σανίδια, δεν τους προσέφεραν ούτε νερό ούτε φαγητό. «Τους είπαν αν κρατάτε λεφτά, αγοράστε να φάτε, αν όχι να μείνεται νηστικοί».
Η σύλληψή τους, φαίνεται να έγινε σε κατεχόμενη γη και όχι στη νεκρή ζώνη, αφού η καταδίωξη μπορεί να άρχισε από το Δάλι, μεταφέρθηκε όμως στη νεκρή ζώνη. «Εισήλθαν σε χωματόδρομο χωρίς καμία ένδειξη πινακίδων για το τι ακολουθεί, και ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ο στρατός με παρατεταμένα όπλα και τους συνέλαβε», ανέφερε ο πατέρας του αστυνομικού.
Από εκεί και πέρα, σε μείζον ζήτημα έχει εξελιχθεί και η απόφαση των κατοχικών δυνάμεων να κρατήσουν το περιπολικό, τη μοτοσικλέτα, τα πιστόλια και τους ασυρμάτους, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποια από αυτά, ίσως βγουν και σε πλειστηριασμό.
 Sigma Live

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις