"Ου πόσοι αλλά πού"


"ΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ" 
(Όχι πόσοι, αλλά που).
"Ούκ έφη δε τους Λακεδαιμονίους ερωτάν πόσοι εισίν οι πολέμιοι αλλά που εισίν".Πλουτάρχου Αποφθέγματα Λακωνικά (Άγιδος του Αρχιδάμου, 3)."Έλεγε, ότι οι Σπαρτιάτες δεν ερωτούν πόσοι είναι οι εχθροί αλλά πού είναι



Ποτέ δεν είμασταν πολλοί ούτε θα είμαστε. Πάντα κατά την διάρκεια της ιστορία του Ελληνικού έθνους οι λίγοι κ εκλεκτοί ήταν εκείνοι που σήκωναν το βάρος της ιστορίας να τιμήσουν κ να μη καταισχύνουν τα όπλα τα ιερά και να υπερασπιστούν την πατρίδα κ το έθνος μέχρι εσχάτων.
Και τώρα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι προσκυνάνε και ρίπτουν τις ασπίδες τους τρέχοντας να σωθούν κ μοιρολατρόντες σκύβουν το κεφάλι εμείς ορθώνουμε το ανάστημα και με υπερηφάνεια κ τιμή στεκόμαστε απέναντι στον εχθρό και τον αντιμετωπίζουμε τιμώντας τα όπλα μας και τους ένδοξους ηρωικούς προγόνους μας και κάνοντας την γαλανόλευκη να κυματίζει ψηλά κ περήφανη.
Και αυτοί είμαστε εμείς, η Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών Μ.Ε.Κ. που σαν άξιοι συνεχιστές των επίλεκτων σωμάτων της αρχαίας Ελλάδος των Λακεδαιμονιών, των μαραθωνομάχων, του Ιερού Λόχου των Θηβαίων ,της ξακουστής Μακεδονικής Φάλαγγας και όλων των ενδόξων ηρωικών αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών θα σταθούμε στη πρώτη γραμμή και θα πολεμήσουμε μέχρι εσχάτων νικώντας οποιονδήποτε εχθρό εξωτερικό ή εσωτερικό απειλήσει το έθνος μας κ την πατρίδα μας.
Για αυτό όταν ακούμε για τον εχθρό απαντάμε με το περίφημο γνωστό λακωνικό απόφθευγμα "ΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ"

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΣ

ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ

ΖΗΤΩ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ -  Μ.Ε.Κ.

Γιώργος Καλαμάρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις