Χαράτσι σε αξιωματικούς που μένουν σε ΣΟΑ!


Ζητάνε από στρατιωτικούς που διαμένουν σε Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών να πληρώνουν το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών. Το χαράτσι δηλαδή!

Το θέμα φέρνει στην επιφάνεις η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου,η οποία σε έγγραφό της αναφέρει τα εξής απίθανα:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν προκύψει από συναδέλφους που στεγάζονται σε Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο κατά το έτος 2011 όσο και κατά το τρέχον έτος 2012, κλήθηκαν να καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το Ενιαίο Ειδικό Τέλος ΗλεκτροΔοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).
Όπως είναι γνωστό, τα υπόψη Στρατιωτικά Οικήματα, είναι ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Με σχετική διαταγή που έχει κοινοποιηθεί στις Διαχειρίσεις Χρηματικού των Μονάδων, οι ενοικιαστές των ΣΟΑ, καλούνται να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ, εκ μέρους του ΤΕΘΑ και στη συνέχεια, προσκομίζοντας τη σχετική απόδειξη, να λάβουν με τη μορφή προκαταβολής το ποσό που κατέβαλαν ως Τέλος, με την μορφή προκαταβολής, εκ της Παγίας Προκαταβολής των Μονάδων, υπογράφοντας απόδειξη λήψεως προκαταβολής.
Πέραν του γεγονότος ότι ουσιαστικά βαρύνονται οι Πάγιες Προκαταβολές των Οικείων Διαχειρίσεων Χρηματικού, οι συνάδελφοι παραμένουν “χρεωμένοι” με τα αντίστοιχα ποσά, έως ότου λάβουν αυτά τα χρήματα πίσω, είτε από την Εφορία είτε από το νόμιμο ιδιοκτήτη των ακινήτων (ΤΕΘΑ). Στην πραγματικότητα, δύο Υπηρεσίες του Δημοσίου, μεταφέρουν χρήματα, η μία στην άλλη, με έναν αριθμό στρατιωτικών, να οφείλουν κάποια στιγμή (ακαθόριστη) την επιστροφή αυτών των χρημάτων στις Διαχειρίσεις Χρηματικού των Μονάδων”.

Στο έγγραφό της η Ένωση ζητά από τον Σύνδεσμο Υποστήριξη και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων:
α. Να ενημερώσει, κατά την κρίση του, κάθε αρμόδιο φορέα, ώστε να επιστραφούν τα εν λόγω ποσά στις Διαχειρίσεις Χρηματικού των Μονάδων, ώστε να πάψουν να είναι χρεωμένοι συνάδελφοι με ποσά τα οποία εξ αρχής δεν υπήρχε λόγος να καταβληθούν.
β. Να κοινοποιήσει το παρόν στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών, ώστε να διαπιστωθεί εάν υφίσταται το πρόβλημα σε όλη την Επικράτεια.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις