Νέα σοβαρή πρόκληση του κατοχικού στρατού στην Κύπρο

Ένταση επικρατεί από το πρωί στην Αυλώνα μέσα στη νεκρή ζώνη. Γύρω στις 9:30 άνδρες της UNFICYP προσπάθησαν να αφαιρέσουν παράνομη περίφραξη υποστατικού γεώτρησης νερού που τοποθετήθηκε από στρατιώτες του τουρκικού κατοχικού στρατού.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κατοχικού στρατού, που έστειλε δυνάμεις στην περιοχή. Τουλάχιστον 200 Τούρκοι στρατιώτες φέρεται να έχουν ακροβολιστεί, υποστηριζόμενοι από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού. 

Αυτή την ώρα διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ του κατοχικού στρατού και των Ηνωμένων Εθνών, για αποκλιμάκωση της κατάστασης, ενώ όσο περνά η ώρα΄, ενισχύονται στη σκηνή και οι ειρηνευτικές δυνάμεις.


Την τελευταία μισή ώρα τα Ηνωμένα Έθνη προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό της περιοχής, αποκόπτοντας όλους τους δρόμους που οδηγούν στο εν λόγω σημείο.

Η προκλητική ενέργεια των Τούρκων έγινε το πρωί της 13ης Νοεμβρίου. Δύο στρατιωτικά οχήματα με Τούρκους στρατιώτες πλησίασαν το σημείο που βρίσκεται το υποστατικό με τη γεώτρηση και ξεκίνησαν να τοποθετούν την περίφραξη με πασσάλους και συρματόπλεγμα. Ελληνοκύπριοι γεωργοί ενημέρωσαν την Αστυνομία για το περιστατικό και αργότερα ενημερώθηκαν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ακολούθησαν διαβουλεύσεις της UNFICYP με τις κατοχικές δυνάμεις.

Πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο και για συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών με τον κατοχικό στρατό για απομάκρυνση της παράνομης περίφραξης.

philenews.com.cy

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις