Γενεύη: Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, άφιξη Τατσόπουλου


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις ελβετικές αρχές η είδηση της άφιξης του Πέτρου Τατσόπουλου στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές ασφαλείας που έσπευσαν να λάβουν τα πρώτα μέτρα.
Πέραν του εγκλεισμού κορασίδων κάθε ηλικίας στα σπίτια, σημειώθηκαν καλού-κακού και εσπευσμένες αναχωρήσεις από τα χειμαδιά, κοπαδιών αιγοπροβάτων – συνεργατών γνωστής σοκολατοβιομηχανίας της χώρας, για τα ορεινά στις Άλπεις.

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Πέτρος Τατσόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι φεύγει μέχρι την Τετάρτη για τη Γενεύη, όπου θα συνεδριάσει η «Επιτροπή Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων Ατόμων του Συμβουλίου της Ευρώπης».
«Αναχωρώ σήμερα για τη Γενεύη κι επιστρέφω την Τετάρτη. Αριβεντέρτσι», έγραψε χαρακτηριστικά. Καλό ταξίδι λοιπόν και καλή επάνοδο! Για το «defence-point.gr» αυτή είναι η τελευταία χιουμοριστική (ελπίζουμε…) ανάρτηση για το θέμα της επίμαχης δήλωσης. Σταματάμε όχι διότι δεν διασκεδάσαμε με όσα ακολούθησαν τη δήλωση στην επίμαχη συνέντευξη (του είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, είναι δύσκολο να γελάς με όσα συμβαίνουν), αλλά διότι δεν επιθυμούμε η υπόθεση αυτή να ξεφύγει από την απλή πλάκα και να πάρει χαρακτηριστικά «ανθρωποφαγίας».
Έτσι κι αλλιώς θα τον συνοδεύει από μόνη της για ένα διάστημα, όπως άλλωστε και η αντίστοιχη για την… ανεξέλεγκτη δύναμη του Προκόπη Παυλόπουλου… Τον Τατσόπουλο δεν τον κάνουμε κέφι, όσα λέει για να είμαστε ακριβείς. Μας ενοχλούν για την ακρίβεια. Δεν θα γίνουμε όμως όχημα για να ξεκαθαρίσει τα εσωκομματικά του ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βρήκαν ευκαιρία αρκετοί «καθωσπρέπει» να επιτεθούν εν όψει συνεδρίου σε όσους θεωρούν «νεοφερμένους και υπέρ προβεβλημένους».
Σε επίπεδο αισθητικής – το έχουμε ξαναπεί – πρόβλημα έχουμε και με τη Χρυσή Αυγή. Γενικότερα, δεν μας αρέσει η σημερινή εικόνα του Κοινοβουλίου και πιστεύουμε ότι είτε με κραυγές των άκρων, είτε με εξυπνάδες καλλιτεχνών που την ψώνισαν πιστεύοντας ότι είναι οι σωτήρες του τόπου θεωρώντας ότι θα γίνουν υπουργοί και θα πάνε στις Βρυξέλλες λέγοντας στους εταίρους (εντός ή εκτός εισαγωγικών, διαλέγετε και παίρνετε) κάτι στο στιλ «ίσα ρε βάρβαροι» και αυτοί έντρομοι θα υποχωρήσουν μπροστά στο σθένος και τον τσαμπουκά τους, προκοπή ο τόπος ΔΕΝ πρόκειται να δει.
Θα αποδειχθεί σύντομα εάν έχουμε δίκιο ή άδικο. Οι πράξεις ή οι παραλείψεις στη ζωή έχουν πάντα κόστος και όφελος. Εάν η ελληνική κοινωνία βέβαια χάψει πάλι το γνωστό επιχείρημα (προετοιμάζεται…) του «παραλάβαμε καμένη γη» για να δικαιολογηθεί η ταχεία οπισθοχώρηση όταν κάποιοι αντιληφθούν ποιες είναι οι δυνατότητες και οι συσχετισμοί – ίσως και να ξέρουν όπως αναφέρουν εξάλλου σε πρόσωπα που προσεγγίζουν για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό,γνωρίζουν καλά όσα τους λείπουν – κακό στον εαυτό της θα κάνει. Μη γελιόμαστε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση και συναίσθηση, πράττουν πολύ και μιλούν λίγο.
Με αυτά δεν εννοούμε ότι δεν πιστεύουμε ότι περιθώρια για να γίνουν πολλά δεν υπήρχαν.Θεωρούμε ότι θα μπορούσε η κυβέρνηση να έχει ακολουθήσει πιο δυναμική στάση στη διαπραγμάτευση, να θέσει τις «κόκκινες γραμμές» αφού μπορούσε, δεδομένου ότι όλοι πλέον αναγνώριζαν ότι η Ελλάδα έκανε όσα της αναλογούσαν και να τους πει «όποιος είναι μάγκας ας ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου». Γιατί το λέμε όμως αυτό;
Για έναν και μόνο λόγο. Προσέξτε: Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα χρήματα η κυβέρνηση θα τα πάρει. Το να πανηγυρίσουμε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης δεν θα είναι μόνο χαζό και αντιαισθητικό, θα είναι και αντιπαραγωγικό. Διότι θα την πατήσουμε όπως η κυβέρνηση με τη φορολογία… Αύξησαν τόσο πολύ τους φόρους, για παράδειγμα στα καύσιμα, με αποτέλεσμα να «πυροβολήσουν τα πόδια τους», αφού τελικά θα εισπράξουν λιγότερα. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Έτσι, με την απουσία σκλήρυνσης της ελληνικής στάσης έχουμε αφήσει ανοιχτό το πεδίο στους δανειστές να ασκήσουν νέες πιέσεις, αφού όσα συμφωνήθηκαν αντιβαίνουν στην οικονομική λογική, όπως αυτό που εξηγήσαμε παραπάνω και οι εισπράξεις πάλι θα πέσουν έξω.
Εάν οι εταίροι επιλέξουν να τηρήσουν σκληρή στάση θεωρώντας ότι κάτι θα μπορέσουν πάλι να κερδίσουν, απλά «το σκοινί θα σπάσει» και οι επιπτώσεις θα είναι βαρύτατες για όλους. Πιο πολύ από όλους όμως θα υποφέρει η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία και να δούμε στο μέλλον, επειδή ξέρουμε ότι κάποιοι τα διαβάζουν και μάλιστα με μεγάλο ενδιαφέρον.
defence-point.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις