Τι είπε για το επίδομα παραμεθορίου ο ΥΕΘΑ ξεκινώντας από το 1893 !


Αναφορά στην χρεοκοπία του 1893 έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος απο τη Θεσσαλονίκη ,μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης για τον Μακεδονικό Αγώνα, στο Μουσείο Πολέμου.

«Το έθνος μας τότε απέδειξε ότι μπορεί να συντονίζεται, αρκεί να υπάρχει μια μεγάλη ιδέα [...] Μέσα σε ελάχιστα χρόνια από τη χρεοκοπία του 1893 [...] η Ελλάδα ανασυγκροτήθηκε και βγήκε μπροστά [...] Υπάρχουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά σήμερα με εκείνη την εποχή. Η χρεοκοπία, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος της χώρας από την τότε τρόικα, έξι ευρωπαϊκές δυνάμεις. Κι όμως, οι παππούδες μας δεν απελπίστηκαν [...] Ο ελληνισμός δεν έπεσε σε εθνική κατάθλιψη [...] Όταν ενωνόμαστε θαυματουργούμε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι, αντίθετα, ο διχασμός φέρνει καταστάσεις όπως η μικρασιατική εμπειρία.

Βέβαια πολλοί θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τα εξής:

•την χρεοκοπία του 1893 ακολούθησε ο ατυχής ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897.

•η τότε “μεγάλη ιδέα” βοήθηκσε στο να ξεπεραστεί η εθνική κατάθλιψη. Τώρα δεν αναζητούμε κάποια “μεγάλη ιδέα”, αλλά όπως και να το κάνουμε , η αναμονή της...επόμενης δόσης από το ΔΝΤ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί εθνικός στόχος που θα βγάλει τους πολίτες από την κατάθλιψη.

Μήνυμα στα Σκόπια - Τι είπε για το επίδομα μεθορίου


Ο ΥΕΘΑ τόνισε ότι στην Ελλάδα «δεν λησμονούμε την ιστορία, ούτε διαγράφουμε τους ήρωες, όπως θα ήθελαν κάτι νεόκοποι δήθεν ιστορικοί». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θέλει να παραμείνει ειρηνική δύναμη και σέβεται τα σύνορα και τις διεθνείς συνθήκες.
Απηύθυνε όμως και σαφές μήνυμα στην πΓΔΜ, τονίζοντας: «Απαιτούμε από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων να σέβεται την ιστορία μας και να μην την υπεξαιρεί και παραχαράσσει».
Μιλώντας νωρίτερα στους συγκεντρωμένους Θεσσαλονικείς και σε εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων, ο κ.Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ένοπλες δυνάμεις και θεωρεί ότι τα περισσότερα αιτήματά τους είναι δίκαια.
Πρόσθεσε ότι μόλις η χώρα ανακάμψει, ο πρωθυπουργός, που έχει συνείδηση των οφειλομένων, θα αρχίσει να τα αποδίδει. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι θα βρεθούν λύσεις για το παραμεθόριο επίδομα και τα ζητήματα στέγασης.

onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις