Νέες αλλαγές στις Ε.Δ. ;

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, από κύκλους του ΥΠΕΘΑ, τα επόμενα χρόνια, θα υπάρχουν μεθοδευμένες μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις στους τομείς μείωσης του μισθολογικού κόστους και των λειτουργικών δαπανών για περαιτέρω εξοικονόμηση χρηματικών ποσών, υπέρ του υπουργείου Οικονομικών.

Και για να γίνουμε ποιο συγκεκριμένοι, βάση χρονοδιαγραμμάτων, σταδιακά θα... εφαρμόζονται τα εξής:

α. Νέα Δομή Δυνάμεων, το συντομότερο δυνατόν υλοποίηση, πιθανόν εντός του έτους.
β. Εφαρμογή νέου ειδικού μισθολογίου για τους στρατιωτικούς, από 01/01/2014, (οι αξιωματικοί θα πληρώνονται στον φέροντα διοικητικό βαθμό).
γ. Σταδιακή μείωση ανώτατων αξιωματικών ίσως και ανώτερων (Σχων), τα έτη 2014, 2015 και 2016.
δ. Εφαρμογή νέου νόμου περί υπηρεσιακής εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των ΕΔ, πιθανολογείται από 01/01/2015 (αύξηση χρόνων παραμονής σε βαθμούς, αποστρατείες χωρίς ουδεμία εξαίρεση με τον φέροντα διοικητικό βαθμό, οι αξιωματικοί των Σωμάτων θα έχουν καταλυτικό βαθμό του Ταξιάρχου πιθανόν και ορισμένες κατηγορίες αξιωματικών των Όπλων, κτλ).
ε. Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, ώστε να επέλθει μείωση τουλάχιστον κατά 20 %, διότι θεωρείται υψηλό σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου, (η συγκεκριμένη μείωση μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του νέου ειδικού μισθολογίου, με την κατάργηση συγκεκριμένων επιδομάτων).

Ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί αυτοί.

Πάντως το ΓΕΕΘΑ, τους προηγούμενους μήνες έχει υποβάλλει στο υπουργείο προτάσεις τροποποίησης του υπάρχοντος νόμου περί εξέλιξης και ιεραρχίας των στελεχών των ΕΔ.

(Ε.Σ.)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2571.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις