Οι "εφιάλτες" του υπουργού Εθνικής Άμυνας που θα προκύψει στον ανασχηματισμό

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας που θα προκύψει μετά από τον ανασχηματισμό που σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί ενδέχεται να ζήσει έναν πολιτικό εφιάλτη. Είτε παραμείνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος είτε τοποθετηθεί κάποιος άλλος το μόνο βέβαιο είναι ότι αυτά που θα κληθεί να αντιμετωπίσει χαρακτηρίζονται εύκολα ως βουνό προβλημάτων. Και κανένα απ΄ αυτά δεν μπορεί να λυθεί με επικοινωνικά κόλπα,δηλώσεις και φωτογραφίες. Αυτά θα τελειώσουν μαζί με την πρώτη επιθεώρηση αγήματος στο κόκκινο χαλί του ΥΠΕΘΑ με τις μπάντες να παίζουν.


Όποιος πολιτικός πιστεύει ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παραμένει ...ο παράδεισος του ανασχηματισμού ζει σε άλλη χώρα και σε άλλη πραγματικότητα. Ελπίζουμε ότι αυτό το έχει καταλάβει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ώστε να μην αντιμετωπίσει και αυτός το ΥΠΕΘΑ ως ένα χώρο “παρκαρίσματος” κάποιου στελέχους στο οποίο “έχει υποχρέωση”. 

Ο υπουργός που θα προκύψει σήμερα θα βρεθεί αντιμέτωπος:

•με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το οποίο οικονομικά έχει εξαθλιωθεί με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης

•με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που διαβαζει και ακούει ότι έρχεται νέο κυμα περικοπών . Κανείς από την κυβέρνηση δεν μπήκε στο κόπο να διευκρινίσει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει οποιοσδήποτε ποιος είναι ο λόγος που οι περικοπές της μισθοδοσίας των στρατιωτικών το 2014 θα διπλασιαστούν. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που θα ορκιστεί αύριο δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις εξηγήσεις

•οι περικοπές έχουν προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα στο οπλοστάσιο της χώρας. Προβλήματα που δεν οφείλονται μόνο στην έλλειψη χρημάτων αλλά κυρίως στην ατολμία, αναποφασιστικότητα και σε κάποιες περιπτώσεις στην ανικανότητα υπουργών να λάβουν απλές απόφασεις και να βάλουν υπογραφές. Κυνηγημένοι από το “σύνδρομο του Άκη” ταύτισαν την εντιμότητα και την διαφάνεια με την απραξία! Αν κάποτε ασχοληθεί κάποιος σοβαρά με το πόσο μεγάλες ζημιές έχουν γίνει στην Εθνική Άμυνα της χώρας από υπογραφές που δεν μπήκαν αρκετοί θα πρέπει να ανησυχούν σοβαρά.

•ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που θα μας προκύψει είναι βέβαιο ότι δεν θα μπορεί και δεν θα πρέπει να έχει ήσυχο ύπνο. Όλη η περιοχή μας “βράζει” και οι εξελίξεις που μπορούν να προκύψουν θα είναι κοσμογονικές,απρόβλεπτες . Η στρατιωτική ισχύς της Ελλάδας πρέπει να είναι πάντα σε υψηλά επίπεδα . Και αυτό με την δεδομένη οικονομική κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά πρέπει να γίνει.

•τα κλειδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πρέπει να επιστρέψουν στο Χολαργό από την πλατεία Συντάγματος και το υπουργείο Οικονομικών. Δεν είναι δυνατόν η Άμυνα της χώρας να έχει παραδοθεί αμαχητί σε γραφειοκράτες που το μόνο που έχουν μάθει είναι οι αριθμοί, το μόνο που ξέρουν -αν το ξέρουν κι αυτό- είναι να “διαβάζουν οικονομικούς δείκτες- αλλά είναι παντελώς άσχετοι και γι΄ αυτό επικίνδυνοι να καταλάβουν και να αναλύσουν όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας και πόσο μεγάλη ζημιά κάνουν με την αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων . Ίσως επειδή δεν έχουν ούτε στοιχειώδη γνώση της ιστορίας. Όποιος κι αν είναι ο νέος ΥΕΘΑ καλά θα κάνει να αρχισει να μιλάει . Και προς το Μέγαρο Μαξίμου και προς το υπουργείο Οικονομικών.

Διαφορετικά θα πρέπει να είναι έτοιμος κάθε ώρα ,κάθε μέρα να βιώσει όσα κατά καιρούς βίωσαν σε πολύ καλύτερες οικονομικά εποχές πολιτικοί που κάθησαν στην καρέκλα του ΥΠΕΘΑ. Το οριστικό τέλος της καριέρας τους μέσα σ΄ ένα βράδυ ή το μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τα παραδείγματα είναι αρκετά.

http://www.onalert.gr/stories/oi-efialtes-tou-ypourgou-amynas-pou-orkizetai-aurio

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις