Τους "πλάκωσαν" οι φάκελοι στο ΥΠΕΘΑ - Τι "ανυπόγραφα" βρήκαν στον "τάφο του Ινδού"


“Τους πλάκωσαν οι φάκελοι” . Το σύνδρομο της μη υπογραφής ταλαιπωρεί πολλά χρόνια τώρα τοΥΠΕΘΑ και την Εθνική Άμυνα. Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και δεν μπόρεσε να το αποφύγει ούτε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ανοίγοντας τον “τάφο του Ινδού” , το γραφείο στο οποίο φυλάσσονταν όλοι οι φάκελοι και για το οποίο το Onalert είχε φιλοξενήσει ένα εξαιρετικό κείμενο του Κωνσταντίνου Φράγκου, οι επιτελείς Αβραμόπουλου ,βρήκαν εκατοντάδες φακέλους που περιμένουν υπογραφή. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός ξεπερνά τους 1000. Η αλήθεια είναι ότι οι φάκελοι είναι 817 από τους οποίους αρκετοί -γύρω στους 300- ήταν ανυπόγραφοι από την εποχή που ήταν πάλι υπουργός ο Αβραμόπουλος.


Και όπως καταλαβαίνετε όλοι θα επιστραφούν στους χειριστές τους! Αυτό σημαίνει νέα καθυστέρηση. Κάποιοι απ΄ αυτούς του φακέλους “καίνε” τα Γενικά Επιτελεία και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Στο ΠΝ υπάρχει πλέον μεγάλος προβληματισμός για το θέμα των μπαταριών των υποβρυχίων τύπου 209 . Η τελική υπογραφή για να προχωρήσει η αντικατάστασή τους που εκκρεμεί από το 2008 (!) δεν μπήκε ούτε από τον Πάνο Παναγιωτόπουλο! Ωστόσο υπάρχει οδηγία από το Μαξίμου να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η υπόθεση, αλλά αυτό είναι πάντα σχετικό.

Η άρνηση των πολιτικών που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ τα τελευταία χρόνια επηρεασμένοι προφανώς από τα όσα ακούγονταν και τελικά αποδείχτηκαν αλήθεια ότι συνέβαιναν στον χώρο της άμυνας και των εξοπλισμών, επέλεξαν τον ...ασφαλή δρόμο της μη υπογραφής. Ένας δρόμος που τους εξασφάλιζε ηρεμία. Μόνο που όσο ήρεμοι ήταν και είναι εκείνοι τόσο ανήσυχοι είναι οι στρατιωτικοί. Όσοι γνωρίζουν πόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει στο οπλοστάσιο των Ενόπλων Δυνάμεων οι υπουργοί του “δεν υπογράφω” δεν διστάζουν να την συγκρίνουν ακόμη και με τις πολλές και μεγάλες ζημιές που έκαναν στην οικονομία της χώρας κι όχι μόνο στην άμυνα όσοι ήταν οι υπουργοί του “όλα τα υπογράφω,όλα τα αγοράζω”.

Το μέτρο και η σύνεση ποτέ δεν χαρακτήριζαν τους πολιτικούς μας. Ελπίζαμε ωστόσο ότι η κρίση και οι συνέπειές της τουλάχιστον θα άλλαζαν κάποια πραγματα. Οι διαψεύσεις και στον χώρο της Άμυνας είναι πλέον καθημερινές. 

Σχόλια

  1. Βρε παιδια ο νομος ραγκουση θα ισχυσει απ τον ιουλιο?αυτο μας καιει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις