ΝΟΜΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ Ε.Δ.

Μέχρι σήμερα έχει αναβληθεί δύο φορές η ισχύς της νέας Υπουργικής Απόφασης Ραγκούση, περί μεταθέσεων των στελεχών των ΕΔ, που είχε εκδοθεί σε αναθεώρηση της προηγούμενης επί του ιδίου θέματος αποφάσεως Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι... και οι δύο αποφάσεις καλούνται να ερμηνεύσουν και να εφαρμόσουν συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου (Ν.3883/2010), σε συνδυασμό με την λοιπή ισχύουσα νομοθεσία (Ν.2690/99 «Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας», Ν.2472/97 «Περί προσωπικών δεδομένων κλπ» κ.α.).

Τα αρμόδια Επιτελεία που εισηγήθηκαν την αναστολή, συνεχίζουν να βρίσκονται προφανώς εν συγχύσει, καθώς με πλάγιο τρόπο καταστρατηγούν ευθέως το Σύνταγμα, υπαγορευόμενες αυθαιρέτως σε νομοθετική εξουσία, κινούμενες ευθέως εκτός της εξουσιοδοτικής διατάξεως του ν. 3883/2010 και της λοιπής νομοθεσίας.

Η μη εφαρμογή των νέων διατάξεων μέχρι σήμερα, που καθιερώνουν έστω και με εμφανή ελαττώματα, μεγαλύτερη διαφάνεια στις μεταθέσεις, το μόνο που επιδιώκεται είναι η διαιώνιση της αναξιοκρατίας και του «ρουσφετιού», από τους «αρχιμάγειρες» των Επιτελείων, καθώς συνεχίζεται το προηγούμενο καθεστώς για το οποίο είχαν διαπιστωθεί πλείστες όσες ανομίες, με συνέπεια δεκάδες στρατιωτικοί να έχουν προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια (ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις).

Η υπουργική απόφαση Ραγκούση για τις μεταθέσεις των στελεχών των ΕΔ, θα πρέπει να εφαρμοσθεί από 1η Ιουλίου 2013.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα Επιτελεία θα έχουν κάνει την κατάλληλη προετοιμασία για να υλοποιηθεί η σχετική ΥΑ, έστω και μετά από δυο αναβολές, λόγω μη έγκαιρης προετοιμασίας και έλλειψης χρόνου.

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι, θα γίνει πάλι τρίτη αναβολή εφαρμογής της ΥΑ Ραγκούση !!! αλλά θα μας πείτε στον Στρατό όλα γίνονται !!! αναμένουμε τις εξελίξεις !!!

Πληροφορίες που έχουμε από τα έσω, τα Επιτελεία πετάνε,... αετό για το συγκεκριμένο θέμα !!!

Να δώσουμε και μια είδηση για την αναδιοργάνωση (ΝΔΔ), τρέχουν και δεν φτάνουν στα Επιτελεία να εκδώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις διαταγές αναδιοργάνωσης, βλέπετε η πίεση είναι αρκετά μεγάλη, δεν υπάρχει καμία σχέση με το παρελθόν.

(Ε.Σ.)http://staratalogia.blogspot.gr/2013/06/blog-post_7.html

Σχόλια

  1. Δυστηχως στο κρατος της λαμογιας και του (βυσματος)τιποτα το σωστο δεν γινετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις