Vityaz: Ιδού ο αντικαταστάτης των ρωσικών α/α S-300!

Με επίσκεψη του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η χώρα αποκάλυψε το σύστημα που προορίζεται να αντικαταστήσει τις παλαιότερες εκδόσεις του πασίγνωστου S-300 που βρίσκεται πάλι στη δημοσιότητα εξαιτίας των εξελίξεων στο θέμα της Συρίας.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσουν δοκιμές του συστήματος Vityaz (σλαβική λέξη για το «ευγενής πολεμιστής – ιππότης») που κατασκευάζει η εταιρία Almaz-Antey, αργότερα εντός του έτους, ώστε να καταστεί εφικτή η ένταξη στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τουλάχιστον 30 συστοιχιών πριν το 2020, στο πλαίσιο του επανεξοπλισμού τους.
Φέρεται να βασίζεται στη συνεργασία της εταιρίας με τουςΝοτιοκορεάτες για το σύστημα KM-SAM Chun Koong, με τους Ρώσους να υποστηρίζουν μάλιστα ότι το Vityaz έχει υπέρτερα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά.
Το Vityaz ενσωματώνει προηγμένο νέας γενιάς ραντάρ διάταξης φάσης περιμετρικής θέασης, με νέο κινητό σταθμό διοίκησης, 12 κάθετους εκτοξευτές που χρησιμοποιούν έκδοση του πυραύλου αναχαίτισης 9M96.
Οι πύραυλοι αυτοί χρησιμοποιούνται προς το παρόν και από το S-400 Triumph. Το Vityaz μπορεί να αξιοποιεί και πύραυλο μικρού βεληνεκούς που δεν αναφέρεται, αν και κατά πάσα πιθανότητα αφορά τον 9M100. Το σύστημα φέρεται να έχει δυνατότητα αναχαίτισης στόχων σε απόσταση 30-120 χιλιομέτρων.
Το κορεατικό σύστημα KM-SAM Chun Koong
«http://www.militaryphotos.net»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις