ΟΧΙ νέες περικοπές για τους στρατιωτικούς !


“Φως” στο “ομιχλώδες” τοπίο που επικρατεί από το περασμένο Σάββατο σχετικά με τις νέες περικοπές για τους στρατιωτικούς. Οι “διαρροές” που έγιναν σε εφημερίδες έχουν δημιουργήσει σχεδόν την βεβαιότητα ότι οι περικοπές για τους στρατιωτικούς προς το παρόν “παγώνουν”. Πως έγινε αυτό;


Σύμφωνα με υψηλή και αξιόπιστη κυβερνητική πηγή που μίλησε στο Onalert, η απόφαση να μην γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις Στουρνάρα είχε ληφθεί το βράδυ που η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση και ο Σαμαράς κάλεσε τους υπουργούς του στο Μαξίμου. Εκεί υπήρξε συνομιλία Σαμαρά-Παναγιωτόπουλου και Στουρνάρα με τον τελευταίο να ακούγεται να λέει ότι “πρέπει να βρεθούν 167 εκατομμύρια”. Ο Παναγιωτόπουλος που είχε πάρει 12 μήνες στη θέση του ΥΕΘΑ τα μηνύματα είπε στον Σαμαρά ότι αν γίνουν κι άλλες περικοπές οι αντιδράσεις που θα υπάρξουν δεν μπορούν να προβλεφθούν. Και ο Σαμαράς κλείνοντας την συζήτηση φέρεται να έχει πει στον Στουρνάρα να βρει τα χρήματα από αλλού.

Βέβαια όπως λένε οι πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών δεν πήγε και πολύ μακρυά. Παρέμεινε στον χώρο της Εθνικής Άμυνας και ζητά τουλάχστον 100 εκατομμύρια από τους εξοπλισμούς . Έτσι για το 2014 το κονδύλι για τους εξοπλισμούς -που είναι ουσιαστικά κονδύλι για συντήρηση υπαρχόντων οπλικών συστημάτων- από 750 εκατομμύρια έπεσε στα 650.

Με αυτά τα 100 εκατομμύρια προς το παρόν όπως τουλάχστον λένε από την κυβέρνηση δεν θα υπάρξουν προς το παρόν άλλες περικοπές σε στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους. 


onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις