Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας παρήγγειλαν πυραύλους "brahmos" για 4 δις δολλάρια

Ο συνολικό όγκος παραγγελιών των πυραύλων διαφορετικού τύπου υπερηχητικού πυραύλου "BRAΗMOS" από το πολεμικό ναυτικό... την πολεμική αεροπορία και τις ένοπλες δυνάμεις της Ινδίας έφτασε στα 250 δις. ρούπι (4,2 δις. δολάρια ). 
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της μεικτής Ρωσο-ινδικής επιχείρησης "BrahMos Aerospace” η οποία ασχολείται με την επεξεργασία του πυραύλου, Σιβατχάνου Πιλλάι.



"Μέχρι το 2015, όπως αναμένεται, ο συνολικός όγκος παραγγελιών θα φτάσει τα 450 δις. ρούπι (7,5 δις. Δολάρια )", είπε χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία όλων των παραγγελιών, αναφέρει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Ο Πιλλάι συμμετείχε στην ημερίδα αφιερωμένη στην κρατική και ιδιωτική συνεργασία στον αμυντικό τομέα στην Ινδία με θέμα τη δημιουργία και ανάπτυξη της «BrahMos Industry Consortium Meet-2013».

Ο πύραυλος "BRAMOS" μπορεί να χτυπάει το στόχο σε απόσταση 290 χλμ. Ήδη βρίσκεται στον οπλισμό του Πεζικού Στρατού της Ινδίας και στα πλοία επιφάνειας του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς επίσης θα γίνουν δοκιμές του πυραύλου αέρος. Τον Μάρτιο για πρώτη φορά έγινε επιτυχής εκτόξευση του υπερηχητικού υποβρύχιου πυραύλου "BRAMOS.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις