Κατηγορηματική διάψευση Ρωσίας περί τελεσιγράφου στην Κριμαία


Σε κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών που ήθελαν το ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας να έχει επιδώσει τελεσίγραφο στις ουκρανικές μονάδες στην Κριμαία, ζητώντας την παράδοσή τους έως τις 5:00 τα ξημερώματα της Τρίτης, προέβησαν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ο ίδιος ο Στόλος.


Για «απόλυτες ανοησίες» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΕΘΑ, μιλώντας στο ρωσικό μέσο Vedomosti.

«Συνηθίζουμε τα καθημερινά δημοσιεύματα που μας κατηγορούν ότι ετοιμαζόμαστε για στρατιωτική δράση εναντίον των ουκρανών συναδέλφων μας. Δε θα μας σπρώξουν προς την ολομέτωπη σύγκρουση», δήλωσε στο πρακτορείο Interfax εκπρόσωπος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Προειδοποίηση πως εάν οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για «επικίνδυνη κλιμάκωση» απηύθυνε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Την ίδια στιγμή, ουκρανοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρεσβευτής του Κιέβου στην Ε.Ε., προειδοποιούν πως η Ρωσία είναι έτοιμη να ενορχηστρώσει προβοκάτσια στην Κριμαία προκειμένου να αποκτήσει την αφορμή που θα της επιτρέψει να επισημοποιήσει την de facto κατάληψη της χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε σχέδιο κατασκευής γέφυρας που θα συνδέει απευθείας την ηπειρωτική Ρωσία (περιοχή Κρασνοντάρ) με την Κριμαία. Το εν λόγω έργο βρισκόταν υπό εξέταση επί 10 χρόνια.

Οι συνοριακές Αρχές της Ουκρανίας έχουν καταγγείλει πως κατά τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μία συνεχής εισροή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία, ενώ παράλληλα τεθωρακισμένες δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στα στενά που χωρίζουν τη χερσόνησο από τη Ρωσία.

Στρατιώτες χωρίς διακριτικά, κατά πάσα πιθανότητα Ρώσοι, έχουν περικυκλώσει ή αποκλείσει πολλά ουκρανικά στρατόπεδα στην Κριμαία. Σε ορισμένες μονάδες οι Ουκρανοί έχουν παραδώσει τα όπλα τους, ενώ σε άλλες έχουν απορρίψει τις ρωσικές εκκλήσεις για παράδοση.

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις