Η τρόικα απαγορεύει να δοθεί το «μπόνους» στους στρατιωτικούς;

Η τρόικα αφού αποδέχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα απαγορεύει στην κυβέρνηση να το διανείμει όπως κρίνει εκείνη.

Ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι... το πρωτογενές πλεόνασμα θα διανεμηθεί στους ένστολους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Τρόικα τοαρνείται και ζητά να δεσμευτεί για να καλύψει τυχόν αποκλίσεις από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 και αν αυτό καλυφθεί τότε να καλύψει άλλες ανάγκες όπως τα χρέη του δημοσίου ή να τα συνδυάσει με αναπτυξιακούς στόχους.

«Δεν υποχωρώ από τις δεσμεύσεις μου για το πρωτογενές πλεόνασμα», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνομιλώντας με συνεργάτες του το πρωί της Τετάρτης.

Ο κ. Σαμαράς παραμένει κλινήρης στο σπίτι του, ωστόσο βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπουργούς που διαπραγματεύονται με την Τρόικα προκειμένου η διαπραγμάτευση να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή.

Κατηγορηματικοί όμως είναι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο λένε ότι αμέσως μετά την επίσημη επικύρωσή του από την Eurostat θα αρχίσει η διανομή του με τους ένστολους να παίρνουν το πρώτο τμήμα του επιδόματος στο τέλος Απριλίου.

(protothema.gr - Σπύρος Γκουτζάνης)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1811.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις