Ουκρανία: Άλλη εκδοχή για τον θάνατο του νεοναζί…

Πολύ ενδιαφέρουσα τροπή δείχνει να παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του υπερεθνικιστή νεοναζί, Ολεξάντρ Μουζίτσκο (γνωστού και ως Σάσκο Μπίλι) στην Ουκρανία, καθώς η αρχική εντύπωση της δολοφονίας του από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες εξαιτίας των εγκλημάτων που είχε διαπράξει σε βάρος ρωσικών στρατευμάτων στον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας (1994-1995), αμφισβητείται από τις ίδιες τις ουκρανικές αρχές.

Η εκδοχή μάλιστα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θεωρητικά θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο ακόμα και συνδιαλλαγής με τη Ρωσία, καθώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί και έως και «κίνηση καλής θέλησης» αν έχει προηγηθεί συζήτηση για το θέμα. Οι Ουκρανοί λοιπόν, ανακοίνωσαν ότι ο Μουζίτσκο σκοτώθηκε σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της χώρας να τον συλλάβουν,καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του δίωξη για μια σειρά από αδικήματα…
Η επιδρομή έγινε στην πόλη Ρόβνο στη Δυτική Ουκρανία, στο πλαίσιο επιχείρησης για την εξουδετέρωση ένοπλης ομάδας (πιθανότατα νεοναζιστικής). Ο Μουζίτσκο, επιχείρησε τραυματισμένος να διαφύγει πηδώντας από παράθυρο και άνοιξε πυρ κατά των δυνάμεων τραυματίζοντας έναν, προτού πέσει νεκρός από τα απαντητικά πυρά.
Η εκδοχή αυτή έχει κενά βέβαια, αφού οι αρχικές πληροφορίες μιλούν για τον θάνατό του με δυο σφαίρες στην καρδιά, ενώ δεν μπορεί όλες οι αρχικές πληροφορίες να είναι αποκυήματα της φαντασίας των διεθνών μέσων που τις μετέδωσαν. Η σχέση του με τις αρχές ήταν τεταμένη το τελευταίο διάστημα και είχε κατηγορήσει σε ανάρτηση στο «youtube» το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, ότι οι αρχές σκόπευαν να τον συλλάβου και να τον εκδώσουν στη Ρωσία.
Πλέον, μένει να αποδειχθεί το αν και κατά πόσον η επιχείρηση έγινε για να δοθεί το μήνυμα διεθνώς ότι η κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν θα ανεχθεί τα φασιστοειδή, ή ακόμα κι αν είχε γίνει συζήτηση για την τύχη του κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με Ρώσους ομολόγους τους, σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της κρίσης.
http://www.defence-point.gr/news/?p=98786

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις