Πάσχα στο πιλοτήριο! Σε ετοιμότητα για τις τουρκικές προκλήσεις μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα

Image
Η Τουρκία δείχνει αποφασισμένη να κλιμακώσει την ένταση στον Αιγαίο . Μεγάλη Εβδομάδα και κάνει ότι μπορεί για να προκαλέσει μια βεβιασμένη αντίδραση της Αθήνας . Η αποστολή πλοίων για να εντοπίσουν το F - 16 που έπεσε στην Χίο το 1996 (!!!) είναι ενδεικτική των προθέσεών της. Η ακραία συμπεριφορά των πιλότων της χθες στο Αιγαίο που οδήγησε σε σκληρές αερομαχίες είναι ένα ακόμη στοιχείο .


Η προκλητικότητα της Τουρκίας εδώ και μήνες προβληματίζει τα Γενικά Επιτελεία .

Αυτό που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Η Άγκυρα “ψάχνεται” για φασαρία, αλλά αυτή είναι στριμωγμένη στη γωνία όχι εμείς. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να συρθεί σε μια κρίση χωρίς να το έχει επιλέξει. Οι ανόητοι πατριδοκάπηλοι σαν κι αυτούς που πετάνε …γουρουνοκεφαλές σε χώρους προσευχής μουσουλμάνων και άλλους “εθνικιστικές κουτσαβάκηδες” πρέπει άμεσα να “μαζευτούν”. Εξυπηρετούν μόνο τους “απέναντι”.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν λάβει εδώ και πολύ καιρό τα ανησυχητικά μηνύματα. Ελπίζουμε ότι τα έχουν κατανοήσει και στην κυβέρνηση αν και η πολιτική της στον χώρο του στρατεύματος δεν δείχνει κάτι τέτοιο.

Το βέβαιο είναι ότι το φετεινό Πάσχα πολλοί στρατιωτικοί θα το περάσουν μάλλον σε συνθήκες επιφυλακής . Δεν θα είναι η πρώτη φορά που τέτοιες μέρες οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να προκαλέσουν . Και όσα γίνονται τα τελευταία 24ωρα δείχνουν ότι κάτι “παίζεται” στο Αιγαίο.


onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις