ΗΠΑ: 20 ταξιαρχίες πεζοναυτών για Κορέα αν γίνει πόλεμος!

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του επικεφαλής της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων (Armed Services Committee) της αμερικανικής Γερουσίας, Ρεπουμπλικάνος Χάουαρντ ΜακΚίον, για τα επιχειρησιακά σχέδια που έχει εκπονήσει η χώρα σε περίπτωση εισβολής της Βόρειας Κορέας στη Νότια.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε – αποκάλυψε κατά τη διάρκεια φόρουμ που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον, αποκάλυψε, ότι ο επικεφαλής του Σώματος των Πεζοναυτών, στρατηγός Τζέιμς Έιμος, τον ενημέρωσε ότι οι ΗΠΑ θα στείλουν στην κορεατική χερσόνησο 20 ταξιαρχίες πεζοναυτών.
Η αποκάλυψη είχε μάλλον στόχο να χτυπήσει το καμπανάκι για τη μείωση των δυνάμεων που επιβάλουν οι αυτόματες υποχρεωτικές περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ενόπλων δυνάμεων που προβλέπουν τη μείωση του αριθμού των πεζοναυτών στους 175.000, το οποίο σημαίνει ότι θα σχηματίζονται μόνο 21 ταξιαρχίες.
Πως είναι δυνατόν σε περίπτωση πολέμου στην κορεατική χερσόνησο να σταλούν 20 ταξιαρχίες σε αυτή την περίπτωση; Είναι δυνατόν να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις μία ταξιαρχία; Μπορεί οι αναφορές του ΜακΚίον να ακούστηκαν ωραία στα αυτιά των Νοτιοκορεατών, όμως τα ερωτήματα που ανακύπτουν από αυτούς είναι επίσης λογικά και αμείλικτα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι με αφορμή τη δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ για τις υποχρεωτικές περικοπές (sequestration) πληροφορηθήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο για τον παγκόσμιο επιχειρησιακό σχεδιασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Εάν αυτό που αποκαλύφθηκε ήταν απόρρητο και ήρθε στο φως της δημοσιότητας κατά λάθος ή επίτηδες, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.
Οι συνολικές αμερικανικές δυνάμεις που θα πρέπει να μεταφερθούν στο κορεατικό μέτωπο σε περίπτωση πολέμου, ανέρχονται στους 690.000 στρατιώτες, ένα νούμερο που κατά τους στρατιωτικούς αναλυτές «δεν βγαίνει» με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει.

http://www.defence-point.gr/news/?p=101926

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις