Εφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς»


Εφτασε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς»

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποίησε με επιτυχία την επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών από το λιμάνι της Τρίπολης στη Λιβύη.

Στη φρεγάτα επέβαιναν συνολικά 186 πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας), 12 από την Κύπρο, 78 από την Κίνα, 10 από τη Βρετανία, 7 από το Βέλγιο, 1 από τη Ρωσία και 1 από την Αλβανία.


Η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τη φρεγάτα «Σαλαμίς» με την υποστήριξη οργανικού ελικοπτέρου και κατάλληλα εξοπλισμένης ομάδας της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η επιχείρηση έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ύστερα από πλου περίπου 27 ωρών, το «Σαλαμίς» κατέπλευσε στις προσβάσεις του λιμανιού της Τρίπολης το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε ομάδα των ΟΥΚ, που επέβαινε στο πλοίο, ασφάλισε περιμετρικά του λιμανιού κατάλληλο χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί εκεί ο σταθμός επιβιβάσεως από το προσωπικό της φρεγάτας.

Η φρεγάτα παρέμενε σε ασφαλή απόσταση κοντά στο λιμάνι και η επιβίβαση των πολιτών έγινε με φουσκωτές λέμβους του λιβυκού ναυτικού. Λόγω, όμως, του μεγάλου ύψους των κυμάτων, δεν κατέστη δυνατή η μεταφορά του συνόλου των πολιτών με τις λέμβους.

Έτσι η μεταφορά συνεχίστηκε με δύο λιβυκά ρυμουλκά.

tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις