"Το 50% θα επιστραφεί τον επόμενο μήνα σε ΕΔ και σώματα ασαφαλείας" είπε ο Σαμαράς και χαιρέτησε στρατιωτικά

Image
Από τα πρωθυπουργικά χείλη και από το βήμα της Βουλής ανακοινώθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση με στρατιωτικούς και Σώματα Ασφαλείας σχετικά με τις περικοπές. Πριν πάρει η κυβέρνηση την ψήφο εμπιστοσύνης με 155 ναι και χαιρετήσει …στρατιωτικά όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι στρατιωτικοί αστυνομικοί ,πυροσβέστες και λιμενικοί θα πάρουν από τον ερχόμενο μήνα πίσω το 50% απ΄ όσα δικαιούνται με την απόφαση του ΣτΕ!

Ο Σαμαράς αναφέρθηκε στις περικοπές που έγιναν στους ένστολους, τονίζοντας ότι δικαιώθηκαν στο ΣτΕ και "τους δίνουμε μεγάλο μέρος των περικοπών που υπέστησαν, ακριβώς γιατί στο μεταξύ βγάλαμε πλεονάσματα".

Και πρόσθεσε: "Από τον επόμενο μήνα θα παίρνουν πίσω τη μισή περικοπή που τους έγινε από το 2012 και τα αναδρομικά της φετινής χρονιάς από τον Ιούλιο, ενώ από την επόμενη χρονιά θα παιρνουν κάθε μήνα και τα αναδρομικά και των δυο προηγούμενων ετών. Δηλαδή ταμειακά θα καλυφθούν πάνω από τα τρία τέταρτα των περικοπών που τους έγιναν".

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι στρατιωτικοί -το πόσοι θα το δούμε- θα προσφύγουν ξανά στα δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές κσι διεκδικώντας το 100% όσων δικαιούνται.

Επιπλέον οι στρατιωτικοί επιμένουν ότι σλυμφωνα με όσα προβλέπονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού οι επιστροφές δεν θα ξεπεράσουν το 45%.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις