10 ώρες συνεδρίαζαν Ερντογάν και στρατηγοί στην Άγκυρα για "Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο"

Image
Μόνο προβληματισμό και ερωτήματα πρέπει να προκαλεί η ανακοίνωση από πλευράς Τουρκίας ότι στην χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) του Οκτωβρίου το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος ήταν δυο από τα θέματα  συζητήθηκαν - σύμφωνα με όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας.

Η συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε για πρώτη φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν και η πιο μακρά συνεδρίαση του Σώματος, αφού διήρκησε 10 ώρες και 20 λεπτά. και έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο Τσανκαγιά.


Στη συνεδρίαση συμμετείχε για πρώτη φορά επίσης ο κ. Νταβούτογλου με την ιδιότητα του πρωθυπουργού, ενώ οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης κ. Νουμάν Κουρτοπυλμούς και κ. Γιαλτσίν Ακντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής στρατηγός Αμπτουλάχ Ατάϊ ήταν τα νέα μέλη του ΣΕΑ.

Οπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, σε γραπτή ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά  από τη συνεδρίαση, σημειώθηκε πως θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ο αγώνας κατά των ''παράλληλων δομών'' ( κίνημα του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν) και των παράνομων σχηματισμών,   που απειλούν,όπως αναφερθηκε,την εθνική ασφάλεια, τη δημόσια τάξη και που πίσω από δήθεν νόμιμη παρουσία, δραστηριοποιούνται παράνομα.
Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε επίσης - αναφέρεται - η αποφασιστικότητα σε ότι αφορά τη διαδικασία λύσης που αποσκοπεί στον τερματισμό της τρομοκρατίας- εννοώντας την λύση του Κουρδικού και τις συζητήσεις που γίνονται με σκαμπανεβάσματα..

Άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν οι επιρροές στην ειρήνη και σταθερότητα στην Τουρκία και την περιοχή, των συγκρούσεων στη Συρία οι οποίες συνεχίζονται εδώ και τέσσερα χρόνια.Επίσης αναφερθηκε πως η καταπολέμηση του <<Ισλαμικού Κράτους>> (ISIL) και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων ( σ.σ. εννοεί το ΡΚΚ) , ήταν ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση.Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η θέση τη Τουρκίας στον διεθνή συνασπισμό που συγκροτήθηκε.
Και κατεληξε η αναφορά της κρατικής τηλεόρασης :Στη θεματολογία της συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν επίσης, οι εξελίξεις σε Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα δρώμενα στο Ισραήλ και Παλαιστίνη και η πολιτική κατάσταση στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη, Υεμένη, Ουκρανία και Τυνησία.

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις