Δένδιας: «Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ευθύνης στο υπουργείο Αμυνας, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία»


Δένδιας: «Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ευθύνης στο υπουργείο Αμυνας, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία»

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου που αναλαμβάνει το Σάββατο το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΕ.

«Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας για τον ορισμό του στη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.


Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Επίσης, τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Δένδιας είπε: «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με ορίσει υπουργό Εθνικής Αμυνας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Ο κ. Κώστας Σκρέκας είναι νέος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης».

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον Πρωθυπουργό. Αμέσως μετά δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι η επιλογή του για τη θέση του υπουργού Αμυνας, ενώ είχε τη δυνατότητα να συζητήσει για λίγο και με τον διάδοχό του στο υπουργείο Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Δένδιας τόνισε μάλιστα ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει τον κ. Σκρέκα σε οτιδήποτε εκείνος χρειαστεί, επισημαίνοντας ότι τους συνδέει μακρά φιλία.

Τα «κόκκινα» δάνεια

Εν τω μεταξύ, ο φάκελος με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια που περιμένουν από το καλοκαίρι περίπου 170.000 επιχειρηματίες φάνηκε να κλείνει μετά τις τελευταίες παρεμβάσεις για ένταξη των «κόκκινων» δανείων της Αγροτικής και των δανείων με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι θα φέρει τη Δευτέρα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και μετά θα γίνει η ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Oι πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν ότι το νομοθέτημα είναι καθ’ όλα έτοιμο από τον Νίκο Δένδια.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση με την τρόικα αλλά και με το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ διαρκώς φτάνουν στο υπουργικό γραφείο θέσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο για να γίνουν βελτιώσεις στα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου. 


tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις