Εξελέγη πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος

Image
Τελικά την δεύτερη φορά τα κατάφερε. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος μετά από την αποτυχημένη απόπειρα εκλογής στην προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής του NATO κατόρθωσε να εκλεγεί πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ.

Η επιτυχία είναι δεδομένη για την χώρα .

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ,αφού ο νυν πρόεδρος είχε πάρει παράταση ενός έτους.

Μετά από την τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Ασφάλειας ακολουθεί και ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος το …ευρωπαϊκό μονοπάτι. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία αν και ο Α/ΓΕΕΘΑ είχε το ίδιο επίπεδο συνεργασίας με όσους υπουργούς πέρασαν αλλά και με την κυβέρνηση.

Είναι λοιπόν ο πρώτος Αρχηγός που θα κατέβει την μαρμάρινη σκάλα του ΓΕΕΘΑ με στολή και θα εξακολουθήσει να την φορά για δύο εως τρία ακόμη χρόνια. Γιατί ο στόχος της  κυβέρνησης τώρα είναι να τον κρατήσει στη θέση του μέχρι να φύγει για την Ευρώπη!


Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ



Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014, στο πλαίσιο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUMC) που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ψηφοφορία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής. Οι Αρχηγοί των Ε.Δ. των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ψήφισαν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ανέδειξαν νέο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Έλληνα Αρχηγό Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Η θητεία του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής είναι 3 χρόνια και τα νέα του καθήκοντα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα τα αναλάβει τον Νοέμβριο του 2015.

Δήλωση Δένδια


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την εκλογή τουΑ/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

«Συγχαίρω θερμά τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης(EUMC), η οποία αποτελεί αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των Ένόπλων  Δυνάμεων της χώρας μας.

Οι προκλήσεις για τον Στρατηγό Κωσταράκο, σ’ αυτή τη νέα θέση του, θα είναι πολλές, για την οικοδόμηση μίας νέας στρατηγικής για την Κοινή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, στην πορεία προς μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, για το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα εργαστεί παραγωγικά και αποτελεσματικά ο Έλληνας Στρατηγός, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του.

Για μία ακόμα φορά,  συγχαίρω τον Αρχηγό  ΓΕΕΘΑ για την επιτυχία του,  η οποία είναι επίσης επιτυχία της Ελλάδος και των Ένόπλων μας Δυνάμεων».  

onalert

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις