Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Ομπάμα - Μέρκελ στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο
Την Ουάσιγκτον και την Οτάβα θα επισκεφθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το διάστημα 8-10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα και τον Στίβεν Χάρπερ, εν όψει της Συνόδου G-7 που θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο στη Βαυαρία.


Στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι η κρίση στην Ουκρανία, οι σχέσεις με τη Ρωσία, η μάχη κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, η κατάσταση το Αφγανιστάν και στο Ιράν και θέματα οικονομικής πολιτικής, εμπορίου και κλίματος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων αυτών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της αντιτρομοκρατίας, του Ισλαμικού Κράτους, του Αφγανιστάν και του Ιράν», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στην Ουάσιγκτον, η καγκελάριος θα συναντήσει τον Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο σε μια στιγμή που οι Δυτικοί απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις για το ρόλο της στο φιλορωσικό αυτονομιστικό κίνημα στην ανατολική Ουκρανία.

Η επίσκεψη είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί η Μέρκελ στο Λευκό Οίκο μετά τις 2 Μαΐου 2014 και το σκάνδαλο των υποκλοπών του κινητού τηλεφώνου της από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA. 

Για την αμερικανική κυβέρνηση, η συνάντηση αυτή υπογραμμίζει «τη σημασία της γερμανο-αμερικανικής συνεργασίας στον κόσμο, καθώς και την ισχυρή και διαρκή φιλία» μεταξύ των δύο χωρών.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις