Κρίσεις Αρχηγών από Δευτέρα και η "έκπληξη της κελεμπίας"

Image
Την ερχόμενη εβδομάδα και μετά από την επιστροφή του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ από το Άμπου Ντάμπι θα έχουμε κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι δύο Αρχηγοί θα είναι μεν στο Άμπου Ντάμπι αλλά για διαφορετικούς λόγους. Ο Α/ΓΕΕΘΑ θα συνοδεύει τον ΥΕΘΑ σε έκθεση αμυντικού υλικού και ο Α/ΓΕΝ θα είναι εκεί για να “κλείσει” οριστικά την παραχώρηση σημαντικοτατης ποσότητας ανταλλακτικών για τις φρεγάτες S.
Μπορεί όλα τα σενάρια που διακινούνται για τις κρίσεις να θέλουν τον Μιχαήλ Κωσταράκο να αποχωρεί μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια θητείας ,ωστόσο το ταλέντο του να ανατρέπει δεδομένα δεν μπορεί από κανέναν να αμφισβητηθεί. Και αν σ΄ αυτό συνυπολογίσουμε και μια σειρά άλλων πληροφοριών που προβλέπουν εκπλήξεις στις αλλαγές Αρχηγών κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο αυτή τη φορά να ζήσουμε την … “έκπληξη της κελεμπίας”.

Ουδείς πλην ελαχίστων βέβαια μπορεί να κατανοήσει γιατί γίνεται τόσος λόγος για την πιθανή αποστρατεία ενός Αρχηγού με τόσο μεγάλη θητεία. Εδώ έχουν αλλάξει τρεις Αρχηγοί ΓΕΣ σε δύο χρόνια και δεν διαπιστώσαμε να υπάρχει τόση αγωνία . Αντιθέτως στην χθεσινή συνάντηση του ΥΕΘΑ με δημοσιογράφους το συναίσθημα του άγχους για την παραμονή του Α/ΓΕΕΘΑ ήταν αισθητό στην ατμόσφαιρα, κάθε φορά που κάποιος “τολμούσε” να ρωτήσει γενικώς περί κρίσεων.

onalert

Σχόλια

  1. να φυγει ο Α/ΓΕΕΘΑ που εχει καταστρεψει τις ΕΔ με την παρουσια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις