Φινλανδία: Πρόστιμο 54.024 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα

Φινλανδία: Πρόστιμο 54.024 ευρώ για υπερβολική ταχύτητα
Πρόστιμο ύψους 54.024 ευρώ, καλείται να καταβάλει ο φινλανδός Ρέιμα Κουίσλα, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη Φεβρουαρίου να τρέχει με το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 103 χλμ./ώρα σε περιοχή όπου το ανώτατο όριο ήταν 80 χλμ./ώρα, με δεδομένο ότι οι αντίστοιχου τύπου διοικητικές κυρώσεις στην χώρα του ευρωπαϊκού βορρά υπολογίζονται βάσει του εισοδήματος του παραβάτη. 


Με δεδομένο λοιπόν ότι το ετήσιο εισόδημα που είχε δηλώσει ο Reima Kuisla ήταν 6,5 εκατομμύρια ευρώ, το πρόστιμο της τροχαίας ανέβηκε αναλόγως. 

Μετά το τσουχτερό πρόστιμο, ο Reima Kuisla, γράφει σε post του στο Facebook: «Είναι αδύνατον να ζήσεις στην Φινλανδία αν ανήκεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες όπως αυτή των ανθρώπων με υψηλά εισοδήματα και πλούτο. Σκέφτομαι να εγκαταλείψω τη χώρα». 

Για την ιστορία, ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό δεν αποτελεί ρεκορ. Το ρεκόρ σε πρόστιμο για οδική παράβαση είναι τα 116.000 ευρώ και είχε επιβληθεί το 2002, σε στέλεχος της Nokia, το οποίο είχε ξεπεράσει κατά 25 χλμ./ώρα το όριο ταχύτητας, τρέχοντας με την καινούρια του Harley Davidson με 75 χλμ./ώρα, σε ζώνη με ανώτατο όριο τα 50 χλμ./ώρα.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις