Ο Γιούνκερ προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

Ο Γιούνκερ προτείνει τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού
Υπέρ της σύστασης ενός ευρωπαϊκού στρατού τάσσεται ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας πως εξυπηρετούσε την χάραξη ενιαίας πολιτικής σε ζητήματα ασφάλειας και εξωτερικών σχέσεων. 


Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Κομισιόν δεν κρύβει την άποψή του ότι κάτι τέτοιο «θα έδειχνε και στη Ρωσία πως μιλάμε σοβαρά όταν συζητούμε για υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών».

Ο Γιούνκερ ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική κυριακάτικη Welt πως θα βοηθούσε την ΕΕ να αναλάβει την ευθύνη της διεθνώς. 

«Η εικόνα της Ευρώπης έχει πληγεί δραματικά και όσον αφορά την εξωτερική πολιτική δεν φαίνεται να μας λαμβάνουν απολύτως σοβαρά» λέει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, τέτοια ιδέα φαίνεται πως θα έβρισκε θετικό έδαφος στη Γερμανία: Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εξωτερικών στο Βερολίνο Νόρμπερτ Ρότγκεν σχολίασε πως οι ευρωπαϊκές χώρες δαπανούν αθροιστικά πολλαπλάσια από ό,τι η Ρωσία, αλλά οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνατότητες είναι ανεπαρκείς όσο ο καθένας λειτουργεί ξεχωριστά.

tanea

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις