Ο Καμμένος εγκαινίασε τη «νέα ΜΟΜΑ»

Ο Καμμένος εγκαινίασε τη «νέα ΜΟΜΑ»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, εγκαινίασε το μεσημέρι στο στρατόπεδο του Μηχανικού στο Λουτράκι, εγκαινίασε την νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων που θα ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων έργων, παρουσία της ηγεσίας του στρατεύματος, βουλευτών και αυτοδιοικητικών παραγόντων της Κορινθίας.

Η νέα αυτή δομή των ενόπλων δυνάμεων θα ονομάζεται Διακλαδική Διοίκηση Κατασκευής Έργων Ειδικού Σκοπού, με διακριτικό τίτλο, «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» και έτσι είπε ο υπουργός παίρνει σάρκα και οστά η προγραμματική υπόσχεση της κυβέρνησης να αξιοποιηθούν οι μεγάλες δυνατότητας των ενόπλων δυνάμεων και να τεθούν στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο κ. Καμμένος τόνισε πως η νέα υπηρεσία δεν αποτελεί ιστορική αναβίωση αντίστοιχων υπηρεσιών του παρελθόντος, αλλά μια σύγχρονη υπηρεσία προσαρμοσμένη στις νέες απαιτήσεις κι ένα ακόμα βήμα προς την διακλαδική συνεργασία για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ο υπουργός 'Αμυνας είπε ότι διαδικαστικά ζητήματα που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν με σχέδιο νόμου που έχει ετοιμαστεί, εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στην Βουλή και ζήτησε την στήριξή του από όλα τα κόμματα «γι' αυτό το μεγάλο εθνικό έργο». 

«Από σήμερα - τόνισε ο κ. Καμμένος - ένας λόχος του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού και κλιμάκιο της 206 Πτέρυγας Αεροπορικής Υποστήριξης, θα αναλαμβάνουν αποστολές ανάλογα με τις δυνατότητές τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκρότηση των δύο μονάδων που θα αποτελέσουν την οργανική της δύναμη και θα έχουν την έδρα τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη».

Έχει ετοιμαστεί ανέφερε, το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, γιατί θέλουν η υπηρεσία να μπορέσει να λειτουργήσει σε σωστές βάσεις και να έχει διάρκεια, για να υπηρετήσει τους κοινωφελείς της σκοπούς και τόνισε ότι, «το θεσμικό πλαίσιο εγγυάται πως θα λειτουργήσει η νέα μονάδα με διαφάνεια με σεβασμό στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις αρχές του υγιούς ανταγωνισμού». 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν δημιουργούν μια υπηρεσία που θα ανταγωνιστεί τον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα τον συμπληρώσει.

Είχαμε ξεκαθαρίσει είπε, ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα στηρίξουν δράσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου και επεσήμανε, ότι σε ένδειξη τιμής των ακριτών μας, που βρίσκονται μόνιμα στις εθνικές επάλξεις οι ονομασίες των δύο μονάδων θα φέρουν το όνομα δύο εμβληματικών προσωπικοτήτων. 

Η ονομασία της πρώτης μονάδας θα είναι «η Κυρά της Ρω» και η ονομασία της δεύτερης «η Κυρά των Μαρασίων», «δύο Ελληνίδες που σήκωναν ψηλά τη σημαία στα νησιά, υπερασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα έστω και άοπλες, με μεγάλο όμως όπλο την Ελληνική ψυχή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Επιπλέον, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν αλλάζει σε τίποτα ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών ή καταστροφών, που θα υλοποιείται στα πλαίσια του σχεδίου «Ξενοκράτης» και θα στηρίζεται από τις υφιστάμενες δομές των ενόπλων δυνάμεων, ξεκαθαρίζοντας πως ο νέος φορέας σε περιπτώσεις τέτοιες θα λειτουργεί επικουρικά εφόσον απαιτηθεί. 

Ο εξοπλισμός του νέου φορέα θα γίνει από ανακατανομή πλεονάζοντος υλικού του δημοσίου, αλλά και μέσω διακρατικών συμφωνιών. Ήδη είπε ο κ. Καμμένος, «φίλες και σύμμαχες χώρες εξετάζουν την δυνατότητα χορήγησης σύγχρονων μηχανημάτων για την ενίσχυση της Διακλαδικής Διοίκησης».

Ο υπουργός, ευχαρίστησε τον ομόλογό του, υπουργό Αμυνας της Ρωσίας, που υποσχέθηκε ότι σε σύντομο χρόνο θα χορηγήσει μεγάλο αριθμό συστημάτων και μέσων που θα εξοπλίσουν την πρώτη μονάδα. 

Επίσης, ευχαρίστησε και τις ΗΠΑ στις οποίες είπε, έχει υποβληθεί αίτημα για βοήθεια σε μηχανήματα που θα εξοπλίσουν τη νέα μονάδα και θα συζητηθεί αυτό στις 21 Μαΐου, που θα συναντηθεί με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ.

Του χρόνου τέτοια μέρα είπε ο κ. Καμμένος θα υπάρχει μια διαφορετική μονάδα γεμάτη μέσα και εξειδικευμένο προσωπικό και συμπλήρωσε, πως θα δοθεί η δυνατότητα σε στρατεύσιμους, χειριστές μηχανημάτων ή επιστήμονες μηχανικούς και αρχιτέκτονες να επεκτείνουν την θητεία τους, για δύο ή τρία χρόνια, προκειμένου να υπηρετήσουν στην νέα μονάδα.

Τέλος, ο υπουργός ευχαρίστησε τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, τους αρχηγούς των επιτελείων και όλους του εμπλεκόμενους για την προσπάθεια που κατέβαλαν, ώστε να δημιουργηθεί η νέα δομή των ενόπλων δυνάμεων και τόνισε, πως στις επόμενες κατατάξεις όσοι νέοι καλούνται να υπηρετήσουν και έχουν ειδικότητες που σχετίζονται με την κατασκευή έργων, θα αποσπώνται στη νέα ειδική αυτή μονάδα. 

Το πρώτο έργο είπε, θα ξεκινήσει σήμερα και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί μέσα στον προσεχή Ιούλιο.

ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις